Myller, alkohol, godis, shopping - Oxhälja

"Oxhälja är Sveriges största marknad och den har anor från 1600-talet. Den går av stapeln i Filipstad årligen första helgen i september.

Historik
Staden Filipstad uppstod p.g.a. det goda läget och blev ett handelscentrum mellan Vänerbygden och Bergslagen. Hit kom lantbrukare och handelsmän och sålde sina produkter till gruv- och skogsarbetarna på bestämda tider på året. Ett sådant tillfälle var i början på september, då grönsaker, säd, frukt o.dyl. skördats. Det blev starten för marknaden i Filipstad. De som skulle handla kom långväga ifrån och hade många resdagar åt båda hållen, varför de passade på att roa sig när de var på höstmarknaden."

Källa:
Wikipedia

Att kunna undgå att marken är till helgen är rätt svårt. Även om jag bor utanför stan så är kontoret jag jobbar på mitt i smeten. Och alla dessa Oxhälja-erbjudanden som det annonserats om! Jag fasar inför att trängas med alla 150.000 besökare och gå gata upp och ned tills jag är alldeles slut, men samtidigt ska det faktiskt bli kul. Lukten av popcorn, småfynd, onyttig mat och öltält på kvällen.

Så med andra ord ser jag framemot helgen med skräckblandad förtjusning!


Snart dags

Ja, snart borde det faktiskt vara dags för mig att byta ut min gamla Nokia till en ny Nokia! Det är i alla fall vad jag intalar mig.
Men jag har ju faktiskt haft min senaste mobil i lite över 3 år. Den är värd ca 150 kr i dagsläget (om man skulle hitta den i någon affär) och batteriet är helt urladdat - känns dumt att köpa ett nytt till en mobil som är värd mindre än vad batteriet skulle kosta.

Hur som helst så har jag hittat en riktigt goding! Blev redan när jag första gången såg L'amour kollektionen helt klart sugen på någon av dem. Och nu har Nokia 7390 kommit ut. Rosa, söt, 3 MP kamera, 3G m.m. Låter rätt bra tycker jag!

Så denna hamnar högt uppe på önskelistan just nu!

image167

Bilder från: Katshing.se

Chachachanges....

Yes. Som jag tidigare skrivit så tordes jag äntligen ringa till Vårdcentralen för att beställa tid. Söka hjälp får något jobbigt, skamligt och även hälsofarlig...nämligen min övervikt. Är och har alltid varit överviktig. Klart medveten om det (vem är inte det?), men samtidigt förnekande.
Jag fick utskrivet Reductil som är ett läkemedel som ska hjälpa till med viktminksning. Så nu får vi se hur det går. Började med min första tablett igår.

Sen idag så har jag skrivit på ett anställningsavtal. Så från och med den 1 oktober så kommer jag vara anställd som "Grafisk Designer"! Känns helt otroligt, särskilt efter att man har gått arbetslös nära inpå 3 år och skjutsats runt, nästintill omyndigförklarats och däribland förnedrats av Arbetsförmedlingen så kommer jag att bli fri! Och att få jobba med något som man har som intresse är ju inte helt dumt det heller.

Mjuka höstfärger och rött från Rusta

Tråkig rubrik? Jag vet. Tänk att det är något som jag kan tycker är svårt. Att sätta en rubrik på vad det är jag ska skriva om.

Mycket mysiga färger och mönster finns det på olika prylar till hemmet på Rusta.
Och alltid för ett bra pris. Personlig favoriter blir nog den rosa lampskärmen med vita prickar, och även den vit och grönmönstrade. Sen tror jag den vita plastmattan med limegröna ränder skulle passa utmärkt i mitt nymålade kök!

image165

En av mina favorit bloggar "Lantliv i stan" håller på och städar upp i sin blogg. Snyggt nytt tema med rött vitt och prickigt. Kanonfint enligt mig. Såg på Rusta dessa marschaller som passar utmärkt i det temat! Tänk så mysigt att ha på trappan eller kanske balkongen nu när mörkret kommer mer och mer.
Återanvändbara ser de också ut att vara, skulle tro att det går att stoppa ned värmeljus i dem.

image166

Att städa

För min del så är städning ett nödvändigt ont. Men jag kan inte neka att jag mår riktigt bra när det väl är gjort! Här kommer lite färggladare och lite roligare städprylar från Rusta för billig peng. Något att investera i kanske? Även om det inte gör jobbet roligare, så ser det åtminstonde snyggt ut och man råkar glömma dem framme (Eller som jag, som har proppat städskrubben med annat så städgrejerna inte får plats.)

image164

Bilder från Rusta, montage av mig.

Teman

Har tidigare gjort ett inlägg med tre teman från Ellos. Det kan ni se här.
Tänkte göra det igen nu när det kommit så mycket höstnyheter. Jag delar in dem i tre kategorier: Rustik, Färgglatt och Lantligt. Sen är det väl antar jag upp till var och en om man anser att just den och den saken är "rustik" eller "lantlig".

image161

image162

image163

Bilder från Ellos, montage av mig.

Varde ljus...

 Nu är verkligen hösten på intåg. Blåst och regn och mörker!
Jag är väldigt dålig på att ha många ljuspunkter och tänkte att det behövs verkligen snart, innan det blir allt för mörkt och dystert ute. Sen passar det väldigt bra att IKEA öppnar i Karlstad den 29 augusti.
Jag har därför kikat runt på deras hemsida efter snygg och billig belysning. I vardagsrummet behöver jag fönsterlampor, en golvlampa och gärna en bordslampa.
Och sen har jag i hemlighet lovat mig själv att när jag besöker IKEA Karlstad för första gången så ska jag slå slag i saken och köpa bordslampan "Kord", så länge som jag suktat efter den. Måtte den bara finnas där också!

image159

Sen tycker jag dessa kuddar skulle vara fina och "lysa" upp hemmet med!
Särskilt "Bettan Blom".

image160

Alla bilder från IKEA, montage av mig.

Läskande vackert

Kikade runt lite i bloggarnas bloggvärld och såg att Guldkant på Livet skrivit om glasflaskor med läsk från Kopparbergs Bryggeri.
Och vilka vackra etiketter! Lite kul eftersom det är just Kopparberg som är min hemby. Kanske ska åka på besök dit om jag inte hittar flaskorna här runtomkring. Sen har jag faktiskt jobbat på bryggeriet som konsumentkontakt - plus att ta emot reklamationer.
Jag vet att stilen på etiketterna har de använt sig förut av, men däremot då på vanliga PET flaskor. Bra mycket finare och charmigare på dessa! Lite kul med burkar också, de går ju verkligen att återanvända.

image158

Bilder från Kopparbergs Bryggeri, montage av mig.

Förpackningar fungerar absolut som inredning. Se mitt förra inlägg om "Fina förpackningar". 

Nya favoriter

Och så kan jag inte låta bli att kika in på ellos.se då och då. Och alltid hittar jag något nytt som jag skulle vilja utöka min garderob med. Tar aldrig detta shopping behov slut?

image157

Bilder från Ellos.

Att våga

Så, nu kan jag erkänna att jag är en feg människa med telefonfobi. I över ett år har jag försökt övertala mig själv och intala mig att jag verkligen ska lyfta telefonen och ringa Vårdcentralen och beställa tid. Och först idag så gjorde jag det! Nä nu får det vara nog tänkte jag och lyfte luren på jobbet under lunch och bokade tid hos en doktor. Nu kanske det äntligen blir ändring på saker och ting.

Äntligen!

Nu är äntligen det mesta på plats i köket. Bord, stolar, kökssoffan, gardiner och småplock. Skruvade upp hyllan ovanför soffan också, så nu fattas bara tavlor på väggarna där.
Tro att jag blev överraskad när jag och sambon skulle hämta soffan hos "svärföräldrarna" idag. Det var meningen att jag skulle slipa och måla den. Men efter all jäkla målning här hemma hade jag tappat suget och funderade på istället att bara slipa lite och ha den shabby om det gick. Som sagt så blev jag riktigt förvånad när jag fann soffan målad i vitt och dekorerad med decoupage rosor. Med en sydd dyna till också.

Tänk vad föräldrar och svärföräldrar kan vara bra att ha!

Höstens kläder

image155

Bilder från Torrid, montage av mig.

image156

Bilder från Ellos, montage av mig.

Rundtur

Igår fick jag åka med till Hällefors (där annonsbladet går ut förutom i Filipstad) och lägga ut tidningen med chefen. Det var kul att se lite vart alla företagen låg, och även få lite ansikten på folk som jag gjort annonser åt.
Sedan fick jag se min första "kändis" på många år, Tilde Fröling satt utanför ett hamburger-hak i Hällefors och en kille med filmkamera sprang runt. Det var lite kul eftersom vi skulle in på hamburger-haket och lägga in en hög med tidningar till kunder och turister. Och nog måste jag säga att det brukar vara ganska kändis torrt här runt i skogarna. Jag log och Tilde log. Det var ju trevligt!

Nu har jag varit värmlandslärling i ungefär 5 månader. Tänk vad tiden går fort! Och nog trivs jag allt bra, även om vi har våra rutiner så är det ett väldigt omväxlande och kreativt jobb.

Sen har jag förövrigt målat klart allt i köket. Mamma kom hit med köksbordet idag och jag har skruvat fast de nya konsolerna till hyllan. Så nu fattas bara kökssoffan som jag förhoppningsvis kan hämta imorgon. Sambon ska jobba natten så det skar ihop sig - jag ville ju hämta soffan redan idag egentligen. Så efter sambon har åkt till jobbet blir det att röja undan alla färgburkar och skit i köket och åtminstonde sätta bord och stolar på plats!
Måste låna en kamera sen och dokumentera mitt färgglada pastell-kök :D

Sol = Energi

Idag (och igår) har jag njutit så mycket jag kunnat av solen! Kunnat blivit en aningen bättre om jag inte jobbat, utan i stället legat på en brygga med en bra bok, men jag ska inte klaga (även om jag svettats floder)!
Solen har gett mig lite extra energi, så denna kväll orkade jag måla klart på väggarna i köket (okej, ett lager till ovanför stora fönstret behövs). Så snart kan jag äntligen sätta upp gardiner, ställa in stolarna, åka till mamma och hämta köksbordet och till "svärmor" och hämta kökssoffan!

"Svärmor" kom förbi idag med en pläd hon virkat till mig med 'mormorsrutor', jättefin är den.

På torsdag är jag ledig, hade önskat att ledigheten infallit på fredagen och givit mig en långhelg. Men jag är glad att jag får ledig någon dag i alla fall.

Nya favoriter

Inte kan väl någon missat att nya katalogen från IKEA dimpt ned.
Nog hittade jag allt några nya favoriter, särskilt de runda tavlorna i serien "Pjätteryd" och gardinerna "Unni Blad" - för deras härliga färger!

image154

Bilder från IKEA, montage av mig.

Mitt vardagsrum

Detta har jag i mitt vardagrum:
Dubbelvitrinskåp, enkel bokhylla, soffbord och tv-bänk. Allt i serien "Markör" från IKEA.
Fanns inte bilder på vitrinet eller bokhyllan i rätt färg, det är här hemma som bordet och tv-bänken på bilden.

image153

Bilder från IKEA, montage av mig.

Materiell kärlek

image152

Bilder från: Isabella Smith, montage av mig.

RSS 2.0