Vårkänslor

Ja vårkänslor kan det vara svårt att få när det är så mycket snö ut och flingorna fortsätter att falla. Men vi kan i alla fall gotta oss åt att det börjar komma vårnyheter både här och där.

vår på indiska

Foton från Indiska, montage av mig.

Studier

Jag är en av dessa tusentals personer som är arbetslösa.
Lösningen på detta är att jag är inskriven i ett projekt för just arbetslösa och även sjukskrivna. Projektet ska hjälpa oss att komma ut i arbetslivet igen genom sk. netlearning och praktik.
Sysslolös har jag suttit här ett tag. Men nu äntligen så har jag hittat en gymnasiekurs på distans mot Liber Hermods som verkar riktigt intressant, "Praktisk marknadsföring A" heter denna. Så nu har jag åtminstonde något att sysselsätta mig med under perioden 5 mars - 2 april.

Förövrigt så bestämde jag mig för en tid sedan att jag tänker söka in till Mittuniversitet till sommaren och hösten. 50% på sommaren och 100% på hösten. Till sommaren har jag tänkt läsa "Informatik A - Datoranvändning 7.5 hp" och till hösten "Grundläggande Informatik GR (A) 30 hp" och den innehåller: Praktisk informatik, 7,5 hp
Affärsinformatik, 7,5 hp
Människa-Informationsteknologi-Interaktion, 7,5 hp
Webbinformatik, 7,5 hp

Papprena från CSN har kommit, men jag väntar däremot fortfarande på min PIN-kod som jag behöver för att logga in och ansöka till kurserna på Studera.nu. Det kommer i alla fall bli ett spännande år. Och visst är jag nervös inför att studera på universitetsnivå. men vilken lättnad det är att ha planer inför den närmsta tiden.

Rice

Klockan är mycket och jag måste verkligen lägga mig. Ville bara först dela med mig lite inspiration från Rice som har en underbar stil på sina saker.

Rice

Foton från Rice, montage av mig.

Mögelangrepp

Känsliga tittare varnas!

Jag som började dagen med att känna mig produktiv. Jag och sambon var hem till mamma. Sambon skulle hjälpa till med en bil, och medan 'pojkarna' sysselsatte sig med detta kunde jag och mamma åka till en loppis i lugn och ro. Fyndade lite smågrejer och hemifrån mamma fick jag även med mig krukor så jag äntligen kunde börja plantera om lite blommor här hemma.
I full färd på köksgolvet med jord, blommor och krukor utspritt så skulle jag torka av köksfönstrets bräda innan jag ställde upp blommorna igen. Till min fasa fann jag mögelangrepp längs båda fönstrena. Utrustade med ficklampa inspekterade jag resten av fönstrena i lägenheten och det visade sig att alla fönster är angripna.
Badrummet i lägenheten har alltid varit sunkig och jag har aldrig lyckats få bukt på det. Med digitalkameran och blixt fick jag 'äntligen' se hur det egentligen såg ut bakom toaletten, och det var ingen vacker syn kan jag säga. Plastmattan i hallen har alltid varit lös (någon som glömt lim tror jag) så jag lyfte upp den vid toalettdörren och såg att det var fuktskador i cementen.

Får krypningar i kroppen när jag tänker på att jag andas in den här skiten varje dag. Jag har ju tidigare misstänkt mögel i badrummet, men aldrig i övriga rum. Att ringa hyresvärde, anticimex och hyresgästföreningen nästa!

"Mysiga" bilder nedan.

mgl

Golvbrunnen i badrummet, golvet i hallen och hörnet av ena köksfönstret.

Grattis Josefine

Många grattis önskningar till Josefine på hennes 24-årsdag!
Önskar Jessica & Markus

grattis josefine

Mera från Torrid

Och nog lyckades jag allt hitta mer saker jag skulle vilja ha från Torrid när jag surfade in där. Men drömma får jag fönster-nätshopping är ju inte dumt det heller. För er som inte vet så är Torrid en nätbutik med kläder i lite större storlekar. Är dessvärre belägen i USA, så om man beställer är det smart att kolla vad tullavgiften skulle kunna bli.

torrid

Foton från Torrid, montage av mig.


Rusta

Nog är det allt prisvärt att handla på Rusta, och nu finns det faktiskt riktigt snygga grejer där också. Enklast är att kika in på deras hemsida innan man går in i butiken. Med lapp i handen eller ett bra minne är det lättare att hitta bland hyllorna. Plus att du vet redan priset på varorna, om nu grejen inte skulle vara prismärkt eller ligga på rätt plats.

rusta


Tisdagstema - v.8

Nyttig
"Den här veckan kommer temat från ett förslag av Hanna. Så vad kan ni hitta på att göra med temat nyttig?"

Jag tycker det är nyttigt att ta hand om andra och även sig själv. Att kunna unna sig något litet som gör dig glad. Därför postar jag en bild på mitt senaste inköp som gjorde mig glad under dagen. Att vara glad är nyttigt. ;) Så här kommer mitt bidrag, en dag försent.

tisdagstema nyttig v 8

tisdagstema

Mycket 'nyttigt' på Ellos

Tänk vad mycket Ellos har numera i sitt sortiment. En hel del godsaker som jag inte skulle ha något emot att lägga i min 'kundkorg'. Sortimentet har även utökats med saker från Josefssons, mer utbud = bra!

black ellos

color ellos

romantic ellos

Tänk så bekvämt det är också att beställa på postorder. Sitta ned med en kopp kaffe samtidigt som du antingen bläddrar i deras online katalog eller i deras tryckta. Slippa trängsel, långa kassor och suckande gubbar.

Design Direkt

Design Direkt finns det mycket fina saker. Allt dessvärre kanske inte inom min priskategori, men letar man så hittar man! De har mycket fint bland annat från Green Gate.

Design Direkt
Bilder från Design Direkt, montage av mig.

Alla hjärtans dag

Som ni vet (jag tror inte det är någon som missat det) så var det alla hjärtans dag igår. En ganska så trevlig dag tycker jag, sålänge den inte går till överdrift.

Jag gjorde lite kort till mina två närmsta vänner, till mamma och min sambo.
Här nedan kan ni se dem. Tyvärr är bilderna inge bra, det är svårt att ta kort på kort ;)

alla h kort

Bakgrund och 'attribut' från Shabby Princess.

I stället för rosor så fick jag tulpaner (som jag önskade) av min sambo.
Vackra sådana också.

tulpaner
Här ser ni också min underbara duk som jag fyndade på Erikshjälpen i Filipstad för en tia. Rosa durkslaget skymtar och kökshanddukarna, alla från Gekås Ullared.

Porslin

Just något snygg porlin har jag inte hemma. När det var dags att flytta hemifrån så skaffade jag och sambon oss lite tallrikar från IKEA. Billiga, tråkiga och enfärgade. Numera har vi endast två kvar, så jag hoppas i smyg ibland att ännu en ska gå sönder så att vi måste investera i nytt porslin.

Här är lite fint jag hittat:

porslin

Blåvit kopp från IKEA som heter ARV IDYLL,  ljusblå tallrik från Green Gate och kallas Marie Design, grön kopp som ingår i serien Sprig från Cath Kidston, vit kopp med hjärta och spetsmönster är från Haléns och de andra vita kopparna är från Ellos.
Nedersta raden är alla från Indiska.

Tisdagstema - v.7

Avlång

"På TisdagsTema gillar vi former, eller hur?  Så denna vecka kastar vi oss över formen avlång."

Detta är första gången jag försöker mig på ett Tisdagstema, som ni kan hitta här:
 
 tisdagstema

Precis när jag skulle ta kort på min rejält avlånga kaktus så stängde sig digitalkameran av, batterierna hade tagit slut och såklart hade jag inga hemma. Så det fick bli att leta igenom min mapp med bilder och här är resultatet.

Frisko

Min lilla vovve (4 månader på bilden) som jag har delad vårdnad av med min mamma. Och visst är just hans öron väldigt avlånga!


Skåpdrömmar

Skåp/vitrinskåp, är helt underbara. I framtiden när jag får mitt hus så vill jag ha ett stort skåp i köket där jag kan förvara mitt finporslin (för finporslin kommer jag också ha då), i sovrummet ett skåp för gardiner, handdukar och dylikt och i badrummet ett skåp för både det ena än det andra.
Ja jag skulle nog kunna tänka mig ett skåp i varje rum i framtiden.

Här är några vackra skåp:

skåpdrömmar

Överst till vänster är skåpet Romance från Ilva, överst till höger är skåpet Wilma, skåpet nederst till vänster heter Indo och det till höger heter Vineyard - alla tre från Mio.

Ett riktigt drömskåp är detta från turQuoise.

turquoise

Köpsugen

Det är när man har som minst pengar som man blir som mest köpsugen.
Längtan till vår och sommar har sin del i det också.

Jag har gjort lite fönstershopping på nätet och hittat lite godbitar.

marin pinupstil

Torrid är en klädbutik i USA för oss lite 'större' tjejer som fortfarande vill klä sig snyggt.
Kanonbra webbutik och ganska bra priser, särskilt när det är rea. Passa er för tullen bara.

lantlig romantik

Ellos har fått bättre sortiment på sin Plus Collection. Finns många godbitar där.

Drömmar för sovrummet

Äntligen har jag hunnit installerat om Photoshop efter den senaste hårddisk-kraschen. Så nu har jag kunnat göra några kollage till ljuvliga drömmar i sovrummet.

sängar lampor

Översta sängen är från Mio och heter Wilma, den undre sängen är från EM och heter Country - tyvärr har den gått ur deras sortiment. Taklampan och bordslampan är båda från Mio och det underbara skåpet från Isabella Smith.

vitrin förvaring

Vitrinskåpet kommer från Ellos, nattduksbordet från Indiska och de ljuvliga förvaringslådorna från Fridas Gård. Bakgrunden är en tapet från Sanderson och heter Abundance/English Seasons. 

textilier

Kuddarna som är röd/vit prickiga, blå/vit prickiga, blå med rosor och vit med rosor är alla från La Redoute. Röd kudde med blommönster och rödrosa rutig kudde, båda från Green Gate. Överkastet kommer från Ad Hoc och spetsgardinerna från Ellos.

Sov sött allihopa, det ska jag göra snart.


RSS 2.0