Köksdrömmar

Låt oss drömma lite mer. Och då särskilt om kök.
Här kommer en liten fingervisning i vad jag gillar i just köksstil.

Köksdrömmar

1. Köket FAKTUM STÅT med vaniljvita pärlspont liknande luckor. Bild från IKEA.
2. Kökspanna som både värmer och hjälper till att laga mat. Bild från
Lohberger.
3. Blandaren EDSVIK, gillar att det är två grepp. Bild från
IKEA.
4. Dubbel diskho DOMSJÖ. Bild från
IKEA.
5-7. Fläktkåpa, diskmaskin och kylskåp. Allt i 50-talsstil och i gräddfärgat. Bilder från
Smeg.

Här är några tapeter som jag tycker skulle kunna passa i mitt drömkök. Dock kanske inte ihop.

tapeter

1. Tapeten Vera från Sandbergstapeter.
2. Tapeten Ornament från
Boråstapeter.
3. Tapet från Lewis & Wood (GB) hittas på
Tapetorama.
4. Tapeten Nora röd (kollektion Katarina) från
Sandbergstapeter.

Inspiration på WWW

Vilken stor värld av inspiration det finns här ute på internet. Tack vare mitt påbörjade bökande i blogg-världen har jag funnit en massa inspiration och tips hos andra bloggare.

Lite inspiration jag hittat på internet:

Madam Stoltz

Foto: Madam Stoltz

Inspiration 01

Foton: Vas och ljusstakar från Ad Hoc. Nattduksborden och skänken från Himmelrommet.

Jag gjorde även en liten test på IKEA's hemsida om vilken möbel du är.
Mitt test visade att jag är:

hallspegeln riska

Hallspegeln RISKAs främsta karaktärsdrag är att hon/han är empatisk, generös, snäll och skör. En RISKA är ofta en mycket omtyckt person. En sådan som du gärna dricker te och småpratar i timmar tillsammans med... //

Rutiner

Så nu sitter jag är igen. Arbetslös som man är, och ännu värre: långtidsarbetslös, så skickas man ut på diverse projekt som (i alla fall på papper) ska göra oss mer åtråvärda på arbetsmarknaden.
Det projekt jag är ute på just nu gör att vi kan studera olika kurser som finns på distans, såkallad e-learning. För att datorerna ska räcka till alla så går vi olika pass. Val: förmiddag eller eftermiddag. Såklart måste man göra det andra passet i hemmet.
Förmiddagspasset är det pass de flesta vill ha eftersom då slutar du redan klockan tolv. Men för min del har det blivit att jag går eftermiddagspasset istället, dels för att det är svårt att få tag i en dator på f.m och dels för att det är bra mycket lugnare på e.m.
Igår blev det istället att jag gick ett förmiddagspass eftersom jag ändå var uppe lagom till morgonbussen, men det är då man ser vad rutin inrutad du är.
För det första blev jag utstirrad, det var nog flera som undrade vem tusan jag var och flera som undrade vad tusan jag gjorde där just då. Snopet missade jag också kafferasten eftersom de hade den redan klockan nio (redan 1 timme efter vi börjat). Vi på eftermiddagen har den alltid klockan två, när hälften av tiden har gått.
Nej, tacka vet jag mina kafferast kompisar och rätta tider, tacka vet jag eftermiddagspasset.

Förövrigt har jag insett ironin i att skriva något och sedan händer det diverse saker. Igår gick inte kylskåpet igen, för isen runt det lilla frysfacket hade svällt. Med nödavfrostning (en kanna varmt vatten i kylen) mitt i natten så gick sedan glas hyllan itu när jag skulle torka ur vattnet.
Lägenheten håller på att falla isär, till och med min sambo håller med mig.

Att bo i lägenhet

Min stora dröm, eller jag kanske borde säga: En av mina stora drömmar är att kunna köpa ett hus. Ett hus som jag kan renovera och inreda efter mitt tycke och smak.
Jag kan lova att jag sitter ofta och kollar husannonser, även om jag vet att vi i dagens läge aldrig skulle kunna köpa ett hus. Men att drömma är gratis, likaså att planera. Jag har redan börjar fylla en bok med urklipp från diverse inredningstidningar och där har åtminstonde min dröm börjat ta form.

Som förstått så bor jag och min sambo i en hyreslägenhet just nu. Som icke husägare kan vi ju skatta oss lyckliga över att om kylskåpet går sönder, eller om elementet lägger av så räcker det med att ringa hyresvärden och be denna snällt om att fixa det. Dessvärre så bor vi inte i en hyreslägenhet med en hyresvärd som dyker upp när vi lyfter på luren. I köket finns ett gammal 70-tals kylskåp (som fungerar perfekt - i alla fall enligt h.v.), i badrummet finns vad jag misstänker mögel och vi har fortfarande inte efter snart tre år fått våran spolknapp till toaletten (som också nuförtiden läcker i tid och otid).

Ja, vi slipper ju förstårs att skotta snö!

Och under tiden jag drömmer så försöker jag istället vara lite kreativ.

   

   

Så jag har satt upp tallriksunderlägg i mitt vitrin, målat om min pall och tryckt spetsmönster på den (även båda nattduksborden), införskattat medaljongspetsgardiner och målat den fula lagerhyllan i köket.

Så jag ska fortsätta vara kreativ, även om jag bor i lägenhet och samtidigt drömma.
Sen får jag säga grattis till Josefine och Benny som möjligtvis hittat sin dröm och sitt hus, och tillåt mig säga att jag är avundsjuk. :-)

Varför en Blogg?

Först och främst får jag börja med att säga Hej!

Jag måste nog säga att jag är nybörjare på detta med bloggar. Visst har jag tidigare provat på att blogga, men det har varit på diverse forum som jag är medlem på. Detta känns på något sätt "mer riktigt".

Så just det. Varför en Blogg?
Ja, jag vet faktiskt inte riktigt. Kanske möjligheten att vråla ut diverse känslor för främmande människor. Någonting att sysselsätta sig med, eller kanske ett litet substitut till en egen hemsida (nu innan man tar sig i kragen och lär sig DreamWeaver).
Hur som helst är den nu skaffad. Och jag har till och med lyckats att ändra bakgrunden och lagt till en egen header.

Det är ju hur som helst kul att ha en plats där jag kan samla mina tankar och bilder.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0