Fin förpackning

Idag när jag var inne och handlade lite smått på Coop Konsum så råkade jag på ett par riktigt söta burkar som innehåller flingsalt. Nog kan jag säga allt att jag blev sugen på att köpa en eller två olika, inte för att jag använder flingsalt utanför de skulle passa så bra i mitt kök!

Se själva vad fina de är:

image150

Och även detta känns ju faktiskt en aning onödigt, men lite fint skulle det nog ändå vara:

image151

DotComGiftshop

Hittade en sida som hade massor av underbar inredning, dotcomgiftshop.
Varning för stooor bild.

image149

Green Theme

Håller på och putsar och målar i köket. Och jag har konstaterat att det aldrig kommer ta slut! Men om det nu (mot förmodan) gör det, så kommer det blir ypperligt intressant och kul att inreda och dekorera.

Färgen jag valde till väggarna är Nordsjö - Sadolin. Java djup, heter den. Och köksluckorna blir ljust ljust gråa (obruten färg). Möblerna kommer att gå i huvudsak i vitt och detaljerna i mest pasteller.

image146

Och lite grönt tema då.

image147

Bilder från: Överst, två tyger från Yvonne Estelle's (Rachel Ashwell's shabby chic).
Underst, sovrum och badrum i gröna nyanser - från Better Homes & Gardens.

Fynden fortsätter

Har äntligen kommit ut på stan (Karlstad) för att shoppa, vilket var väldigt längesen.
Tack och lov för rea på rea. Kom hem med: Ett linne - 50 kr, en tunika/klänning - 50 kr, en linnekavaj - 100 kr, stickad cardigan/bolero - 90 kr, mysbyxor - 129 kr (ej på rea), två svarta virkade kuddfodral - 2 st för 49 kr. Och lite annat smått och gott från Lagerhaus.
Under lördagen var vi till en loppis där jag äntligen hittade en tallrikshylla, som redan var vitmålad (yay). Och på köpet fick jag 6 st vita porslins ljusstakar helt gratis!

Tick tack

Tick tack, klockan går. Och jag borde varit i säng för längesen.

image145

Bilder från: Överst till vänster - Fridas Gård, överst till höger - Alvas Hus,
mitten till vänster - Cosas, mitten till höger och båda längst ned - Design Direkt.

Att fynda

Att fynda är ju helt klart härligt.
Var inne på "stans" enda möbel & inredningsbutik i tisdags och lyckades fynda. De hade 50% rabatt på alla prylar och lampor. Så jag kom hem med två st ljusrosa ljushållare i glas, två "prydnadshinkar" i olika storlekar i lantligt utseende och två konsoller i svart smide till en hylla som jag vill ha ovanför sängen. Upptäckte när jag kom hem att alla fynden var 'IB Laursen'. 105 kr gick allt på.

Sen har jag även fyndat på catalog.se (från samma paket som förra).

image144

Emaljerad kanna (fast den är med grön/blåa prickar) för 10 kr, 2-pack söta krokar i blått 10 kr, två småkrukor på bricka 20 kr och (ej på bild) två decilitermått i beiget porslin för 20 kr.

Brocade Home

image143

Bilder från Brocade Home.

Jag, me, moi

image142


Köksdetaljer från Rusta

Ja ja, Rusta igen. Men tusan vad fina grejer de får in ibland - och prisvärda!

Och äntligen har jag fått Photoshop installerat (till och med CS3). Så nu planerar jag att göra om min "banner" däruppe och kanske lägga in en liten presentation.
Men nu ska jag se på Jordan Rättsläkaren (repriser på tv 4+).

image139

Bilder från Rusta.
Montage av mig.

Kallholmen

Kallholmen har några av de mest fantastiska och vackraste möbler jag sett.
De har delat in sina produkter i 4 olika "kollektioner". Herrgården, Prästgården, Skärgården och Rosgården.

Här kommer några inspirationsbilder från deras hemsida.

170775-133  170775-137

170775-134

170775-136

170775-135

Bilder från Kallholmen.

Givmildhet

Visst är det bra att ha en snäll mamma?! Här förut så överraskade hon mig med dessa stolsdynor (4 st) och två av dessa kuddar (gröna) från Rusta. Hon hade även med sig ett stort blockljus, ljusfat och dekorationsstenar.



170775-132       170775-131

De avlånga kuddarna är till kökssoffan jag tidigare under sommaren fyndade för 350 kr. Den står uppe hos "svärmor" och väntar på att få bli målad. Jag skulle vilja ha några till kuddar i soffan. Gärna blommiga/prickiga söta Country-stil á Cath Kidston/Green Gate. Men har inte hittat några som passar mina små innerkuddar. Tro om man skulle försöka sy själv?
Annars tycker jag ju dessa skulle passa utmärkt - även de från Rusta.

170775-130



Bilder från Rusta.


Även jag har gjort några små inköp från Catalog.se (Ellos och Josefssons restparti).
Det fick bli ett par gardiner, och två 2-pack kuddfodral.


image138






















Bilder från Ellos.

Lägenheten från helvetet

...ja just så känns det ibland. Från att komma bort från en lägenhet med mögelangrepp (och bråk med hyresvärden att det inte är "damm som kommit in utifrån") så kunde jag pusta ut när vi börjat fått i alla fall lite ordning i den nya lägenheten. Det tog sitt lilla tag innan vi fick våran färg till köket (grönt till väggarna, och ljusgrått till luckorna), men samma dag som den äntligen kom så började jag självklart att spackla igen småhål och diverser revor. Till min stora fasa (ja, verkligen fasa) började jag riva lite efter trösklarna eftersom tapeten hade "fuktfläckar" längs med. Ganska snabbt kunde jag konstatera att tapeterna var fortfarande blöta av kattkiss. Finns det något vidrigare än kattkiss och dess lukt? Så nu har jag fått tillbringa övertid till att riva tapeter längs trösklarna - och då menar jag fyra/fem lager tapeter som släpper ända in på cementen för att det är så blött.

Nu är det i alla fall igenspacklat. Och mer än så kommer jag inte göra (förutom att slipa och sen måla såklart), för så här mycket arbete ska man INTE behöva lägga ned på en hyreslägenhet.

Jag får se när energin kommer tillbaka så att jag kan fortsätta. Spacklet är torrt, men slipningen känns inte roande. Sen har jag fem skåpluckor att måla plus 8 lådor. Och sen kommer alla baksidorna också. Hua mig.

Rosa rosa rosa

Rosa är absolut en favorit-färg. Men måste säga att jag tyvärr inte har allt för mycket rosa detaljer hemma - eftersom sambon sätter sig emot. Men något av detta skulle jag allt vilja smyga in i hemmet. Särskilt kakeldekoren "Anna Rosa" som skulle passa perfekt i badrummet.

image122 image123

Kakeldekoret "Anna Rosa". Ca pris: 150 kr/6st. Underbar rosa tallrik.

image124 image125

Liten rosa kakburk i emalj. Gammaldags tvålpump med rosor och fjärilar.

image126


Väggdekal (ja jag vet - igen!)

Alla bilder från Inreda.com

Det ska vara mönster

image118
image119

image120
image121

Härliga (och billiga) tapeter och både snygga och roliga bäddset. Allt från Rusta.

Mer väggdekoration

Kikade runt lite på IKEA's hemsida och såg att även de har väggdekoration.
Undrar om inte dessa skulle passa att sätta på kylskåpet?

image117

Höstnytt på Ellos

Någon annan som gillade Ellos höst-sortiment?
Bläddrat igenom katalogen ett antal gånger och nog finns det allt några godbitar som jag fastnat för.
För lite mindre än ett år sedan så jag var jag och min sambo på jakt efter en ny dubbelsäng, helst i lite lantlig stil. Men jag gick bet eftersom vi inte hade så mycket pengar att spendera. Istället fick det bli sängben.
Nu såg jag att Ellos har två stycken olika sängar som jag gärna skulle ha i mitt sovrum. Men tillsvidare tror jag att vi får nöja oss med sängbenen och kanske spara undan till dessa turkosblåa skåp hos Ellos, som jag tycker skulle passa riktigt bra som sängbord.

image111

image112

image113  image114

image115  image116

Bilder från Ellos.se

Dags att inspireras

Nu när jag äntligen har internet (och gubben ligger och sussar) så passar jag på att surfa runt på några av mina favorit inredningssidor. Indiska har som alltid väldigt inspirerande sortiment.

image109
image105image107
image106

Härliga kuddfodral, underbart kakfat och en så söt lite trädgårdsstol i miniatyr.
Bilder från Indiska.



Väggdekaler är ju en riktigt fiffig idé. Och denna snygga kommer från Lagerhaus. Vilken matchar perfekt med hallonsaften jag vill ha, men ännu inte kommit iväg för att köpa. De har även fått in flera saker som har liknande mönster (plastmugg/tallrik, kuddar osv.)

image110

Bild från Lagerhaus.



Påtal om väggdekaler så såg jag att inreda.com har fått in flera nya wallies, och så har butiken även 40% sommarrea. Och reor, det är ju alltid trevligt!

Ofrivillig frånvaro

Nu är det verkligen längesen jag bloggade. Hua mig, och samma vid läsning av andras bloggar.
Först så kraschade nästan hela datorn, och då menar jag nästan hela. Moderkort, grafikkort, minnen osv. Hela paketet. När vi äntligen fick råd att köpa dator-delarna (skatteåterbäring) så flyttade vi i samma veva. Det blev krångel med installering av telefon och bredband, och det dröjde flera veckor innan någon tekniker kom och kollade efter problem - som visade sig vara en felkoppling i källaren. Eftersom vi inte haft telefonen inkopplad gick inte bredbandet att koppla in och där var teknikerna ännu segare. Så först i måndags så kunde jag klicka runt på internet från min egen dator. Härligt! Jag har saknat detta, och har mycket att ta igen.

RSS 2.0