Plaza Magazine

image38

För några veckor sedan så damp det ned två stycken dvd:er (Ciderhusreglerna och Match Point) i brevlådan. På kuvertet var det tryckt Plaza Publishing Group, men inget mer. Inte heller fanns det något brev eller liknande bifogat. Fundersamt så la jag dvd:erna i hyllan, rädd för att bryta plastförpackningen för att titta på dem. Väntade på att någon räkning skulle dyka upp, men inget kom.
Igår så kom tidningen Plaza Magazine (nummer 04/07) , även den obeställd. Ännu mer fundersam blev jag tills det visade sig att det var sambons bror som varit snäll och beställt 4 nr av tidningen genom ett erbjudande han hade fått.
Tack för sådana snälla själar!

Dessvärre måste jag säga att Plaza Magazine var absolut inte en tidningen för mig. Ingen av artiklarna eller reportagen fångade mitt intresse. Att dessa 242 sidor (244 med inneromslagen) innehöll cirka 95 sidor med enbart reklam gjorde inte heller saken bättre.
Visst kommer jag bläddra även i nästa nummer, men detta är inget jag själv skulle lägga ut pengar på. Tacka vet jag Allt i hemmet, Lantliv och Sköna hem.

  image39  image40

Bilder: Plaza Magazine nr 03/07 - Tidningsfakta
Ciderhusreglerna och Match Point - Vujer Filmtidning

Mönstrat

Jag gillar mönster i inredning. Egentligen gillar jag det mer än vad det kanske syns hemma hos mig.
Sen är det ju det där att kunna våga att kombinera ihop olika mönster med varandra, som kan bli så otroligt snyggt bara det finns en röd tråd.

Lite färgglada mönster från Indiska.

indiska

Och lite mer murriga mönster men lika snygga dem med. Dessa från Manuel Canovas.

manuel canovas

Krångel med bloggen

När jag postade mitt inlägg med tisdagstemat v.10 så låg det i min blogg. Men under veckan försvann inlägget och nu stod det att det var sparat, men inte publicerat.
Mysko eftersom jag lyckats få kommentarer på inlägget mellan 7-11 mars, fast inlägget då inte skulle varit publicerat enligt min blogg.
Nåväl, nu ligger inlägget i alla fall i bloggen även om den ser ut att vara postad två veckor försent. :P


Tisdagstema - v.10

Drömmar

"Veckans tema är drömmar. Vad drömmer ni om på nätterna? Eller är det drömmar om något ni vill uppnå eller ha som är intressant? Tolka temat och visa vad ni drömmer om."

Jag missade tyvärr förra veckans tema med "aktivitet" och gör istället ett nytt (aningen försenat) försök med veckans tema "drömmar". Nog kan jag säga att jag drömmer om mycket, men just nu allra mest lite sol för att få tillbaka energin. Även om jag trivs bäst med sol och sommar, så fick det bli en bild med solnedgång på vintern.
Tagen utanför mig, av mig, förra vintern.

tisdagstema vecka 10

Om du vill delta med ett tisdagstema så kika in på:
tisdagstema


Att ta hand om andra

Efter många oförutsedda komplikationer så ska äntligen min mamma få komma hem från sin bypass-operation som hon genomgick måndag den 5 mars. Doktorn ringde och talade om att operationen gått som planerat och att mamma vilade ut. På onsdagen ringde samma doktor och berättade att det var ett kärl som inte gått att operera så de var tvugna att göra en ballongvidgning på denna. Särskilt viktigt var det att den blev åtgärdad eftersom den ledde till alla de andra kärlen som blivit utbytta under operationen.
Jag fick senare kontakta sjukhuset för att höra hur det gått och fick till svar att det gått bra. Under torsdag natt så ringde telefonen halv tre och detta var då från sjukhuset som berättade att min mamma hade drabbats av hjärtsvikt som ledit till lungödem, och att det var allvarligt. Så resterande timmar spenderade jag mest på att läsa, läsa och åter läsa om just hjärtsvikt och lungödem. Och det enda jag riktigt kunde få in i huvudet var att "dödlighet var vanligt". Vid åtta på morgonen kunde jag äntligen kontakta sjukhuset igen och höra hur det gått. Jag fick då prata med en sköterska som sa att mamma hade fått vätskedrivande och att hon fick kontinuerligt hjärtstärkandemedecin. Vid två-tiden fick jag prata med narkosläkaren som i alla fall kunde lugna mig med orden "det är inte livshotande längre".
Äntligen under lördagen den 10 mars så fick jag prata med mamma som fick syrgas och var alltjämt anfådd. Efter att legat på TIVA (Thorax-intensivsvårdavdelning) till måndagen kunde hon flyttas till vanliga vård och då började allt gå framåt. Fredagen den 16 mars fick hon åka till sitt hemsjukhus och idag den 18 mars  får hon äntligen komma hem. Då har hon spenderat 19 dagar på sjukhus. Kan tänka mig att hon har en rejäl hemlängtan.

Så det är nu allt börjar för mig. Jag ska skicka in en blankett för "vård av nära anhörig" till Försäkringskassan så att jag kan vara hemma hos henne och hjälpa till. Ett hus och en hund kan vara nog kämpigt när man är frisk. Samtidigt är det mycket som ska fixas på "priva nivå". Som att börja packa om vi ska flytta, lägenheten är ju uppsagd pga möglet och vi har blivit erbjudna en ny lägenhet i samma område. Just nu läser jag också en gymnasiekurs på distans (Praktisk marknadsföring A) som jag antingen måste hinna med innan (det är bara ett uppdrag kvar) eller ta en paus i. För den delen bråka med FK och min sambos a-kassa som betalat ut alldeles för lite pengar, dvs 4000-5000 kr för lite. Och ingen vet vart felet är. Så här får vi samtidigt knapra knäckebröd och inget annat.
Men vi tar en dag i taget, så kommer nog allt att bli bra. Underbart hur som helst att se att min mamma orkar med mer och mer och få se hennes framsteg.
Bloggandet kommer nog bli sporadiskt om något alls, eftersom mamma bara har vanlig modem-uppkoppling. Men tills dess ha det härligt och tack och lov att våren kommit. (Även om jag vaknade upp till snö i morse så är den borta nu igen).

Bypass - Kranskärlsoperation

I över två veckor har min mamma klagat på bröstsmärtor och svår andning. Både jag och hennes särbo har tjatat på henne under den hela tiden att ringa till sjukhuset eller sjukvårdsupplysningen. Särskilt eftersom hon har kärlkramp och klagar inte i första taget. Envis som hon är så drog hon ut på detta, men den 28 februari så fick hon sån smärta i bröstet att hon tillslut ringde sjukvårdsupplysningen och dem skickade en ambulans. Efter några dagar på sjukhuset med EKG, provtagningar, röntgen m.m. så kom de fram till att hennes kärl var så igentäppta att ballongvidgning var uteslutet - utan hon måste genomgå en bypass-operation.
Idag har hon skickats till sjukhuset som genomför operationen och imorgon är det dags. Efter detta så är tar 2-3 månader innan hon är fullt återställd. Men förhoppningsvis blir hon en friskare människa som orkar mer.

Just nu blir det mycket för mig att ta tag i. Jag ska försöka få "vård av nära anhörig" så jag kan hjälpa henne i hemmet. Är spindeln i nätet just nu som försöker dra i alla trådar. Det blir en sak i taget.

Får se hur mycket tid jag får över till att blogga, men någon gång kommer jag kika in då det är en avkoppling för mig. Vi ses snart igen!

RSS 2.0