Gott Nytt År

Hoppas ni alla får ett riktigt Gott Nytt år!
Jag följer med mamma och hennes särbo till Köping och hälsar på mormor över nyår.

Det är då mycket som har hänt under 2008, alldeles för mycket för att summera här (kika lite på listan nedan).
Det har varit en hel del lättnad, glädje men också en hel del tårar och nervositet. Men det är väl det som kallas livet?

Året 2008

Så, nu har jag "snott" mig en lista som jag sett dykt upp lite här och var i bloggvärlden. En liten summering av detta år.

- gjorde du något i år som du aldrig gjort förr? Flyttade till en helt egen lägenhet.

- höll du några av dina nyårslöften? Nej, brukar vanligtvis inte ge några löften på nyår.

- blev någon av dina vänner förälder i år? Ja

- vilket datum kommer du alltid att minnas i år? Den 18 augusti (när jag o f.d sambon separerade) och även ett mer "lyckligt" datum, den 7 november - då jag opererades.

- vad var din största framgång 2008? Det måste väl vara jobbet då.

- största misstaget? Att låta sommaren rinna förbi utan att göra något. Andra misstag är nog mer misstag som inte går att rå över.

- har du varit sjuk eller skadat dig? Nån liten förkylning, och sen att vara nyopererad då :)

- bästa köpet? Min härliga Howard-soffa, även om den är begagnad.

- vad spenderade du mest pengar på? Det blir nog kläder, eller inredningsgrejer.

- gjorde någonting dig riktigt glad? Stödet man upptäcker man har runt sig när livet tuggar.

- vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008? Just Dance... och ett par till, är nog sämst på att komma ihåg låttitlar och artistnamn.

- var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mycket gladare, även om det hänt en hel del skit.

- vad önskar du att du gjort mer? Kommit ut mer och faktiskt gjort saker.

- vad önskar du att du gjort mindre? Grubblat på ditten och datten, leder oftast ingen vart.

- hur tillbringar du julen? Hemma hos mamma.

- blev du kär i år? Inte nykär.

- favoritprogram på tv i år? Chuck och Fringe.

- bästa boken du läste i år? Det kommer jag helt ärligt inte ihåg! Läst sämre än vanligt.

- största musikaliska upptäkten? Inget. Är som sagt ganska dålig på detta med musik.

- vad gjorde du på din födelsedag 2008? Firade hemma med tårta med familj och "extern familj", jag gick dock på pulverdiet inför open, så ingen tårta för mig :)

- finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Antagligen, inget som jag kommer på rak arm.

- hur skulle du beskriva din stil år 2008? Semi-mordent, tråkigare än jag velat.

- den bästa nya människan du träffade? Det är nog flera kandidater, särskilt genom op-kursen.

Äntligen ny layout

Så nu tror jag att jag äntligen fått i ordning på bloggen. Det har varit lite pill hit och dit, men nu tror jag att jag är nöjd i "det stora hela". Tar emot såklart kommentarer om den nya layouten dåliga som bra ;)




Den gamla layouten:





Den nya:



Krånglar runt

Håller på och ändrar om layouten på bloggen en aning, om någon nu skulle undra varför saker o ting hoppar eller ser konstigt ut. Något som jag inte får ordning på är att allt ser verkligen skit ut i explorer! Och sen i firefox så är mellanrummen/radavstånden mellan länkarna till höger flera centimeter...huh?

Några favoriter bland fynden

Att faktiskt fynda något i inredningsväg är riktigt kul. Att sedan fynda något som sedan står sig riktigt kärt i hemmet är ännu bättre. Här kommer några av mina favoriter som jag fyndat till hemmet.







  • Överst min Howard-soffa. Köpt begagnad via blocket, nypris 22.000 kr, mitt pris 4.000 kr. Och jag måste nog säga att detta är nog ett av de bästa köpen jag någonsin gjort. Har länge önskat mig en soffa i sådan modell, så den är en fröjd för ögat och samtidigt så skön att mysa i.
  • Sedan är det min lilla korg som jag just nu har servetter i (fungerar finfint till att servera bullar med den också). Den fyndade jag på en loppis för ca 50 kr, och med lite vit färg så tycker jag den blev fin.
  • Okej, denna har jag egentligen inte helt själv fyndat. Men man kan väl säga att det är ett fynd om man slipper betala för saken själv? Köpt med ett presentkort, och denna "bultar hjärtat" lite extra för. Sliten look med lejontassar och kanonfint mönster 'inuti'.
  • Sist, men inte minst. Min kökssoffa. Köpt av en fd. granne för 350 kr. Sedan målad och uppiffad av min fd. svärmor. Tycker så mycket om den, extra bonus att den gamla fraktsedeln sitter kvar på ryggen!

Snälla barn...

...får många Julklappar?

Sedan en längre tid har vi dragit ned på Julklappshandlingen. Ofta skapar det stress och ett lite för stort hål i plånboken. Men missförstå mig inte, jag tycker förstårs både om att få och ge klappar :)

Tydligen hade jag också varit snäll detta år, för visst fanns det lite åt mig under granen detta år med.

Från mamma fick jag en dimlampa/luftfuktare som är riktigt mysig att ha på under kvällarna. Ett stort plus att den passar perfekt bredvid mitt datorbord där jag behövde något större att fylla ut tomhålet.






Besök fick jag också under lördagen här av min kompis och hennes sambo, och med sig hade de en alldeles underbar julklapp. Världen sötaste förkläde?  Tänk att det kan löna sig att blogga! Det märks att hon vet vad jag gillar.




Julmys

Julen spenderade jag med min mamma i hennes hus med hennes två vovvar. En lugn jul utan stress, och med massa god mat. Vad mer vill man ha? Och tänka sig att det faktiskt hann komma lite, lite snö på Julaftonsmorgonen. Hann faktiskt också se Kalle, som jag missat de senaste åren.




De söta små lurven. Frisco (som ser lite ledsen ut för att han
inte fick riva bland paketen) och den gamle herren Gizmo.

God Jul

Så nu närmar sig Julen, eller ja den är ju faktiskt imorgon. Ska precis nu packa ned den sista julklappen och göra mig redo att åka till Nykroppa till kära mamma. Det blir att koka skinka och lite förfix för imorgon. Lite glögg o gott, och utan stress!
Har precis också haft besök av en gammal vän som jag inte träffat på 2 år. Det var riktigt kul att kunna sitta ned, dricka kaffe och tjöta som vanligt. Varför ska man vara så dålig på att hålla kontakt?

Jag önskar er alla en riktigt lugn och God Jul.
Och ha inte dåligt samvete över julbordet, det är ju faktiskt bara 1 gång om året!

Avslutar med lite detaljbilder från min lägenhet, eller ja, lite o lite...






Att förbereda

Och så rusar tiden förbi och nu är det bara 2 dagar kvar till Jul. Otroligt.
Jag tror att alla klapparna är inhandlade, dock inte inslagna. Men sen var det ju det här med maten också. Så planen lyder att jag i alla fall ska göra egna köttbullar detta år, dels för att det är godare, dels för att jag tror det passar mig bättre som opad. Och det är idag det är den stora dagen, med handling då alltså. Jag, mamma och mammas särbo ska in och boxas med alla andra julförberedande bestar. Egen kokad skinka skulle mamma fixa, annars är det nog bara laxen jag "absolut" måste ha. Ja, en liten klick Janssons också då.

Så dagens planer blir att:
Rulla köttbullar för ett kompani
Städa lägenheten
Ev. tvätta om jag har tur att få tid
Kanske äta lite köttbullar

Morgondagens agenda:
Se till att alla klappar osv. är inslagna och nedpackade
Träffa en gammal kompis som jag inte träffat på 2 år
Försöka få till lite Julstämning

Förövrigt så var Julfirmafesten lyckad och mysig. God mat, lite dricka och mycket prat. Och julklappar då också!

Och annars då, viktnedgång just nu (sakta men säkert): -22.5 kg (grovt räknat verkar det ligga på ca 1 kg/vecka).

Julklapp och Firmafest

Nu har jag gått på min julledighet, ända till den 14 januari sträcker den sig. Inte illa. Kan behövas en vilopaus nu efter all intensitet.

I torsdags var vår kontaktperson från tryckeriet vi använder oss av till oss och hälsade på. Med sig hade hon en riktigt upskattad julklapp. Honung, Dinkel knäcke, Skrädmjöl, älgkorv och ost. Allt gjort här i Värmland.





Nu är det snart dags för våran Jul/firmafest. Den blir denna gång på kontoret fast i källarvåningen där vi har matrummet. Passar egentligen riktigt bra. Det finns en hörnsoffa, matbord och stolar, kylskåp och ett fungerande kök där. Plus att vi burit dit en av de gamla datorerna och kopplat in internet där så vi kan både köra musik och karaoke där ;) Vi bestämde oss för att strunta i julmaten denna gång och kör på potatissallad, grönsallad och grillad kyckling. Så jag har stått och "slavat" här hemma nu och totat ihop en potatissallad och ska nu göra grönsalladen innan det blir dags att duscha och brumma iväg.

Ha det gott, och en fortsatt trevlig helg!

Vadå Jul?

När man har det riktigt intensivt på jobbet så lever man med tunnelseende. Så även om det varit tomte, julkulor, julgran eller något annat i nästan varje annons, så har jag nästan "tappat" bort julen.

Lyckades mitt i allt virrvarr knåpa ihop några julkort, resten som skickades fick bli vanliga köpkort - finns helt enkelt inte tid. Sen gällde det också att komma ihåg att köpa frimärken, och ännu värre att få de postade. Men de sniglade sig iväg dem också tillslut. Och idag till den stora äran har jag köpt den första julklappen! Kan man skatta sig lycklig att det inte är så många som måste köpas?

Har även hunnit in en sväng på staden möbel/inredningsaffär som till min stora besvikelse ska stänga igen. Men många fynd kan det säkert bli där under utrensningen.





Återbesök och små saker

Idag (igår) var jag på mitt första återbesök till Torsby efter operationen. Och visst kändes det inte så där jätte nödvändigt efteråt, när mötet endast tagit 20 min och resa fram och tillbaka 4 timmar. Men, hur som helst så såg allt bra ut. Hade som sagt gått ned 20 kilo och minskat ca 14 cm i midjan.

Nu är det mycket jobb. Jobbade hela förra veckan sent ons-tors, extra jobb på sönd. Sen till sjutiden mån och tis, ons och idag till nio. Även om jag samtidigt trivs som fisken i vatten så blir man sliten emellanåt. Så jag försöker tänka på de små sakerna som underlättar vardagen.

Som när jag är trött och har huvudvärk och knallar upp för alla trappor, och upptäcker till min glädje att jag nått upp till min våning, fast jag trott jag har två trappor till.

Eller när jag yrvaket ska gå till jobbet och kommer på att jag redan knutit ihop soppåsarna och ställt i hallen.

Eller som när jag kommer hem från jobbet, hungrig och kommer på att jag har en matlåda i kylen eftersom jag lagar "normalportioner" - och delar upp de i matlådor.

Förra veckans uppmärksamhet: Ett "original" på stan stannar upp och säger 'Du har gått ned i vikt va? Det syns, du är på rätt väg!'. Och det är väl ändå trevligt att få höra!

God Natt, nu ska jag ta mig till sängen - Det är två "hård körar" dagar till på jobbet. Sen jobbar jag mån-tors (ev. fredag), sen har jag semester till den 14 januari, det ni.

Det går nedåt

Så just nu har jag äntligen hamnat på mitt första "delmål" -20 kg. Det går saktare nu, och även om man tycker för sakta ibland så vet jag att det är bra. Vilopaus.

Förövrigt, ton med arbete. Sista numret för i år ska ut nästa vecka och det är många som vill ha med Julhälsning. Det är då tomtar för hela slanten. Va? Har inte Lucia redan varit? Man blir snurrig när man ligger steget före med det som ska göras.

2:a Advent

Så nu är det redan 2:a Advent. Idag var det även Julmarknad här i Filipstad, som jag tyvärr missade eftersom jag jobbade extra. Det är mycket att göra nu innan Jul på jobbet. Men det är samtidigt kul, fast det är tomtar på hjärnan hela tiden.

Har även tvättid idag, och har hunnit med handling på vägen hem från jobbet.

Vikten fortsätter gå sakta men säkert nedåt. Ska inte stirra mig blind på vågen, har gått ned såpass mycket på så kort tid så det vore konstigt om inte kroppen tar sig en vilopaus emellan åt. Men kommentarer på stan får jag i alla fall, och det är ju kul - att det märks.

Fortsatt Trevlig 2:a Advent!


Bild: Jag (har äntligen fixat in Photoshop igen)

På plats...

...är nu mitt vackra diskställ! Tänk att alltid få ha praktiska och vackra saker omkring sig.



Glöggtider

Jag har alltid konsumerat stora mängder glögg runt juletid, men blev lite smått osäker om jag skulle tordas mig på det nu som opererad. Men till min glädje hittade jag igår på Konsum en blå flaska (Tindra) med glögg utan tillsatt socker. Gissa vem som sitter och njuter just nu (iofs vet jag ju inte hur jag kommer reagera - men provar man inte vet man aldrig)!? Eftersom jag skickade med ex-sambon glöggmuggarna (han är ännu större glögg konsument) fick jag använda min fina House Doctor mugg.







Har beställt

...ett diskställ nu.
Det blev inte det som jag önskade mig från början (2-vånings) eftersom det visade sig att när jag läste måtten lite nogrannare så skulle det bli alldeles för högt för att få plats på diskbänken. Så nu har jag istället klickat hem den låga varianten från den underbara webbutiken Fridas Gård.

Det får bli min inflyttningspresent åt mig själv!





Bild från Fridas Gård.


Adventspyntat i nya lägenheten

I fredags så var ex-sambon här eftersom det var dags att besiktiga vår gamla lägenhet. Så nu är äntligen det avklarat. Under lördagen blev det mest slappar dag för min del, har ju jobbat hela första veckan nu efter sjukskrivningen. Det gick riktigt bra. Så nu under söndagen var det tvättid och adventspyntning på gång.


Köket i all ära, såpass stort att jag får plats med min kökssoffa där. (Ignorera skräppåsar o.dyl)



Delar av vardagsrummet, adventspyntat.



Tv-delen och soff-delen i v-rummet.



Data-delen i v-rummet och en del av sovrummet.

RSS 2.0