Ett hem i pastell

Sockersöta drömmar
Jag tycker det lilla bordet är alldeles underbart!






Bilder från dotcomgiftshop. Kollage av mig.

Fylla garderoben...

Ja, det kanske inte är så helt smart att titta runt på kläder när man planerar att gå ned i vikt.
Men jag kan faktiskt inte låta bli. Här är några godingar från Lindex Generous avdelning.
Sen en väska till kanske inte skulle vara så dumt?


Bilder från Lindex Shop Online. Kollage av mig.

Min påbörjade resa

Jag vet att jag tidigare inflikat här i bloggen lite om att jag dels ska opereras nu den 5 nov, och operationen är en Gastric Bypass operation. Jag har varit överviktig i nästan hela mitt liv, och har som många andra provat på diverse dieter och andra metoder för att gå ned i vikt, vilket i längden inte har fungerat. Funderingarna kring denna operation har funnit hos mig redan för ca 3 år sedan, men beslutet växte fram förra året.

I slutet av september 2007 tog jag upp detta men en läkare och fick på påbörja en kur med reductil utan resultat. I slutet av oktober skickades min remiss och den 7 december var jag på första info-mötet i Torsby. Därefter var det en tid av väntan. I augusti detta år gick jag en mycket bra 4 dagars kurs om operationen, metoder, livet efter, träning osv.  Den 6 oktober fick jag påbörja en lågkaloridiet för att snabbt gå ned 7-8 kg inför operationen (snabb viktnedgång minskar först fettet runt levern vilket underlättar operationen). Och den 9 oktober fick jag träffa läkare, narkosläkare, ta EKG, blodprover osv. Så nu den 5 november så gäller det.

Just nu med lågkaloridieten så står vågen på -9,7 kg.

En Gastric Bypass operation innebär detta kort o gott:
Vid gastrisk bypass kopplar man helt enkelt bort magsäcken, så maten inte passerar den. Istället kopplas tunntarmenmatstrupen och tolvfingertarmen kopplas in längre ned på tunntarmen. direkt till en liten ficka strax efter

Gastrisk bypass anses vara den mest effektiva, och över tid den mest hållbara, metoden för viktreduktion. Fördelarna för patienten är ett bättre och hälsosammare liv samt att samhällskostnaderna minskar då dyrbar vård för fetmarelaterade sjukdomar elimineras i stor utsträckning.

Dvs. näringsupptaget blir försämrat  och man kan inte äta så stora portioner åt gången, så det är mycket viktigt att man efter operationen äter mycket näringsrik mat och ofta.

Detta är alltså den typ av viktop som är förknippas med minst komplikationer.

Ja, så nu har jag lättat mitt hjärta om min påbörjade resa.
Eftersom jag vet att det finns så otroligt många fördomar mot de överviktiga vill jag direkt undanbe kränkande kommentarer och dylikt. Även jag är en människa med känslor ;)

Lite blev mycket

Så jag hade ganska säkert räkna med att det bara skulle vara min mamma och hennes särbo som skulle komma idag och fira mig. Men trevlig nog så dök även ex-sambons syster med respektive och barn, plus mina ex. "svärföräldrar". Och även ex-sambon dök upp. Så jag fick både tofflor, kuddar, mugg, musmatta och en hel del till.

Kuddarna nedan är från den lokala möbelaffären (som tyvärr ska slå igen). De var kärlek vid första ögonkastet när jag såg dem. Så gissa om jag blev glad när det var dem som fanns i ett av paketen.




Ett år visare?

Så har man "vandrat" på denna jord i 24 år idag. Om jag känner mig något visare det vet jag inte. Men nog lär man sig saker så länge man lever.

Omprioritering

Så, som jag skrev förut så blir det ju en del man måste köpa när man delat upp bostaden. Därför står ett diskställ, bestickskorg och nya diskborstar högt på min lista. Men det får ju inte vara vad för diskställ heller, utan jag vill gärna ha ett som är praktiskt och snyggt! Så vad är inte bättre än dessa underbara saker från Broarne?



Kollage av mig, bilder från underbara webbutiken:

Broarne - lantlig inredning

Något att bocka av på listan

Så när man står där när en relation tagit slut, och man måste gå igenom vad som ska sparas, vad som ska slängas och vad som ska delas, så blir det helt klart en lista med saker som måste inköpas. I torsdags var jag och ex-sambon till Örebro, så jag kunde bocka av en del på min lista. En alldeles underbar soffa för min del inskaffades, mörkbrun 3-sits i Howard-stil (bild får komma på den när den är placerad i nya lägenhet). Ett besök på IKEA blev det också så jag kunde köpa en ny servis (bild nedan - ej så bra, svårt att ta kort på glas). Servisen innehåller 6 st  blåa mattallrikar, 6 st blåa assitetter, 6 st turkosa skålar och 6 st mindre blåa skålar. Och under förra veckan så löste jag även ut 4 nya muggar och 4 nya små-skålar (House Doctor - nedre bilden) som jag fyndat hos Snirkla.se.





Lurvigt besök

Idag kom en av mina bästa kompisar och hälsade på.
Med sig hade de sin nyaste familjemedlem, Alice. En liten trulsa som är blandis med Lhasa Apso och Malteser.

Alldeles underbar!


1 års-jubileum

I onsdags den 1 oktober så firade vi på jobbet att jag varit anställd där i 1 år med tårta. Tänk vad tiden går fort. Så nu har jag sammanlagt varit där i över 1½ år (lite mer än 6 månader som lärling), helt fantastiskt. De säger iofs att tiden går fort när man har roligt, och jag har turen att ha roligt på mitt jobb. Det kan man väl i alla fall säga när jag dyker in där i mer än två timmar på min lediga dag för att dricka kaffe (i torsdags).

Tänk att det redan har gått ett år.

RSS 2.0