Plötsligt händer det

The big thirty!

Viktnedgång just nu: -30.2 kg.

Och jag är glad!

Dagarna går

Det rullar verkligen framåt, och jag längtar nått enormt till våren nu när vintern och kylan har slagit till ordentligt. Högt tempo är det på jobbet också, och det är då jag trivs som mest. Men idag så blev det lite över min stress tröskel då jag fick in ett manus till en helside annons, där det står att korrektur måste finnas tillhanda under kvällen eftersom kunden ska resa bort imorgon. Då knakar det till, och inget blir bra i annonsen. Men det löste sig att kunden skulle kika på annonsen under helgen i stället, så imorgon får jag kämpa vidare.

Trodde jag skulle stå stilla i vikt denna vecka nu, det har ju varit så de senaste gångerna, varannan vecka still och varannan nått kilo nedåt. Men hade "klämt" ett kg till tydligen.

Viktnedgång just nu: -29.1 kg.

Lurig Lista

Jaja, jag är en aning uttråkad och snubblade över en lite små utmanande lista:

Regler: Det här är svårare än du tror!  Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!


1. Vad heter du? Jessica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
3. Flicknamn: Josefine
4. Pojknamn: Jesper
5. Yrke: Journalist
6. Färg: Jadegrön
7. Klädesplagg: Jacka
8. Mat: Järpar
9. Sak i badrummet: Jästsvamp ( om man har otur :-D )
10. Plats/stad: Jerusalem
11. En orsak att vara sen: Jultrafiken (mhmm)
12. Något man skriker: Jävlar!
13. Film: Jude
14. Något man dricker: Jägermeister
15. Band: Jaganata
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: Järnvägsgatan
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jag klär av mig naken
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jitterbugg

Pheew

Stilig vovve

Att klä hundar i konstiga utstyrslar och i enbart syfte för att göra de "söta" tycker jag inte om. Men ibland är kläder nödvändiga även för hundar, som nu när det är så kallt ute. Och se så stilig man kan bli då.




Gizmo



Lite sent

...kanske att skriva om Alla hjärtans dag, men här är i alla fall bilder på Alla hjärtans dag kortet som jag gav till mamma min. Ursäktar bildkvaliteten, tog utan blixt så det blev väldigt grynigt och murrigt.






Sen var det ju en bonus att jag slapp spenderade dagen ensam ;-)


Lite kuriosa om mig

Nja, kanske det inte blir något intressant inlägg nu. Men jag tänkte bara skriva ihop lite saker om mig. Listor seglar runt om i bloggvärlden, men jag tänkte istället bara sammanfatta lite tankar/saker om mig, om än lite konstigheter :)

Först lite kort "normal" fakta då:

Namn: Jessica
Ålder: 24 år
Bor: I en lägenhet i Filipstad
Arbete: Var långtidsarbetslös innan jag fick mitt nuvarande jobb (snart 2 år) som annonsproducent/grafisk designer på ett lokalt annonsblad.
Fritid: Sitter mycket framför datorn, följer många tv-serier. Försöker även vara lite kreativ emellanåt och tycker mycket om inredning.

Och så lite annan konstig fakta om mig då:

  • Är otroligt morgontrött och en notorisk nattuggla egentligen. Är jag ledig så behöver jag nästan nån som väcker mig för att kunna komma upp någorlunda sånär tidigt.

  • Följer som sagt enormt mycket tv-serier och får alltid rysningar när jag hör Fringe introt (mysig musik).

  • Är en typisk orosmänniska som kan oroa mig för saker o ting långt i förväg (som även lett till min stressmage). Har dock blivit lite bättre på det.

  • Är även ganska feg när det gäller vissa saker som jag inte är van med (där kommer oron in också). Som att jag för första gången betalade med kort för bara 3 månader sen, eller att jag kan nojja mig rejält att ringa till myndigheter, åka buss, träffa nytt folk osv.

  • Är tydligen extremt bra på att dölja min oro och nervositet tydligen.

  • Är nästan alltid kall om fossingarna, kan även bero på att jag alltid tar av mig strumporna här hemma.

  • Har några få nära och kära kompisar som hängt med genom tiderna. Och det är dem som jag trivs med.

  • Blev mobbad i skolan från första klass och genom hela skoltiden. På gymnasiet blev det dock bättre, men jag kände mig ofta ganska obekväm i klassen.

  • Har inte ett enda "idol-band" eller liknande. Visst lyssnar jag på musik, men oftast då något som får fötterna att röra på sig och pulsen att öka.

  • Tycker om att både läsa och skriva, men gör inget av dem särskilt ofta längre. Har funderat både på yrken som journalist och bibliotekarie innan jag upptäckte grafisk design.

Hepp, det var "lite" om mig.


Nu rör det lite på sig igen

Ja, som rubriken tyder på så har jag gått ned lite i vikt igen. Och det känns ju skönt, man blir lite insnöad och orolig när det tar stopp. Även om det bara är för en vecka. Skygglapparna sitter som de sitter och det är ibland svårt att se att det händer saker. Så jag hade en "klädprovardag" häromdagen då jag satt på mig "gamla" kläder som blivit en aning för stora och flaxade runt i dem framför spegeln ;)  Då i stunden hänger huvudet med lite mer.

Idag har jag också varit till barnmorskan och satt in en p-stav, detta eftersom jag inte litar på mina mini-piller till 100% nu efter operationen. Upptaget i magen är ju försämrat, och så kan ju även gälla mini-pillret, så varför chansa.

På jobbet har det kännts bättre, det har varit en intensiv vecka med jobb på två broschyrer och några visitkort och jag har mått bra av det. Sen är det annars lite andra grejer som snurrar runt om i huvudet, positivt kan det vara med babysteps. Men mer om det (kanske) nån annan gång.

Imorgon blir det i väg på kurs via jobbet. Vi ska besöka vårat tryckeri i Karlstad och gå igenom lite saker. Det ska bli kul, även om det nu lyckades infalla på min lediga dag :)

Viktnedgång just nu: -28.1 kg (-24 cm i midjan).

Färgglatt till väggen

Ok, nu är jag ännu en gång förälskad. Inne på Papayaart finns det så mycket inspiration. Och det är just den här stilen jag älskar. Tänk att få pryda väggarna med något sådant. Tyvärr accepterar de bara ordrar inom USA.



Titta och njut!



Bilder från Papayaart.

3 månader

Insåg ganska precis att det faktiskt nu är ganska precis 3 månader sedan jag opererades (+ 1 dag då, eftersom det är över midnatt nu). Tänka sig vad tiden faktiskt kan gå snabbt. Vikten annars denna vecka är +/-0. Får se om det rör sig något igen nästa gång.

Tjockare än någonsin och ful som ett troll

Ja, jag är faktiskt tjockare än någonsin, jag lovar. Bildbevis finns i mitt huvud. Nu när vikten har gått nedåt, så känner jag mig större, fulare och mer otillräcklig än vanligtvis. Opens snedställda värld? Jag vet inte, det är ju inte bara open som ställt mitt liv på sniskan de senaste månaderna - det känns som 100 olika grejer.

Sammanställer bilder och jämför för att pocka på huvudet och få mig se att det har hänt grejer. Och jovisst kan jag se när jag ser fotona sida vid sida, men det registreras inte.

Livet känns överhuvudtaget ganska ostimulerande nu. Jobba, äta, sova, äta, titta på tv, surfa runt och äta. Och själv, ensam, alltid ensam.

Ingen vägningsdag blev det idag heller, batterierna i vågen var slut (resultat av mitt frenetiska vägande tidigare?). Nya är införskaffade och imorgon får det blir nya siffror (hoppas jag). Vill helst väga mig vid samma tidpunkt på dygnet varje gång jag väger mig, för att få så bra koll som möjligt.

Mitt badrum

Ett riktigt tråkigt badrum har jag med platstapeter från 80/90-talet. Så det fick bli några klick från Ellos, så det nångång blir någorlunda pli på badrummet. Och lite mysigare blev det allt, mitt nu ganska rosa badrum.

Två badrumsmattor (den ena fynd för 50 kr), nytt duschdraperi för att skydda fönstret och lite nya handdukar. Och när jag ändå klickade hem lite grejer så fick det bli ett par ljusrosa spetsgardiner till vardagsrummet, men där ska jag försöka hålla mig och vänta ett tag till innan de hängs upp.




RSS 2.0