Såna saker som gör en extra glad

Så idag kom äntligen mitt H&M paket. Unnade mig lite nätshopping, och faktiskt för första gången på H&M, iaf i mitt vuxnare liv. Brukar handla i själva butiken, men har aldrig beställt något från deras katalog/nätet. Men så var det några godingar som jag absolut måste ha därifrån, och när kommer jag egentligen iväg personligen till deras affär nästa gång?

Hur som helst, allt köpt på vanliga avdelning (ej BiB som alltid annars) - och allt passade.  Då blir jag liksom lite sådär extra glad i hjärtat.

Mitt jobb



Jag och min arbetshörna med min kära, kära iMac (nödvändigheter = kaffe och vattenflaska).

Så vad jobbar jag egentligen med då? Jo jag och två stycken till (chefen K + medarbetaren M) ger ut ett annonsblad (normalvis varannan vecka) som når ut i hela Filipstad och Hällefors kommuner.

En vanlig arbetsvecka då vi gör i ordning tidningen ser ut ungefär så här:

Månd
- K och M ringer upp kunder efter en ringlista och påminner om att det är dags. De är ute på kundbesök hos de som har allt klart (tar emot manus + fotograferar), jag har hand om mailingslistan och så gör jag klart de annonser som har fullständigt manus klart. Letar fram aktuell "utfyllnad" (högtider, historier, recept osv).

Tisd - K och M är ute på kundbesök i Filipstad nästan hela dagen, då och då droppar de in med annonsbokningar som jag tar hand om.

Onsd - K och M är ute på kundbesök i Hällefors så jag är själv på kontoret (kontoret ligger i Filipstad). Det är nu telefonen börjar ringa, mail och annonsbokningar börjar droppa in mer och mer. Jag jobbar undan så mycket annonser jag kan. K's man kommer in då och då under veckan och korrekturläser alla annonser (för även kunden kan vara blind när den vet vad som ska stå).

Tors - På torsdagarna är själva annonsstoppet. Det är nu vi jagar efter manus till alla förbokade annonser, gör kundbesök på de sista ställena som inte hunnit klart innan, gör klart de annonser som kommit in. Vi ringer även runt efter korrektursvar på de annonser vi har fått i väg under början av veckan. Denna dag brukar bli sen, det är först på eftermiddagen man kan få lite mer arbetsro. Kan sluta för dagen allt mellan kl. 18-22.

Fred - Nu ska allt göras klart. Några annonser droppar in fortfarande fast annonsstoppet var dagen före. Jag försöker jobba undan med annonserna, M ringer de sista korrekturen och gör i efterhand några annonser. K börjar sätta tidningen så fort som möjligt. Först på eftermiddagen brukar alla annonser vara klara. Jag och M anpassar all utfyllnad till de luckor som blir i tidningen. Själva sättningen + utfyllnaden brukar ta ca 4-5 timmar. Vi räknar annonsbokningarna, räknar annonserna i datorn och på utskrifterna för att se så någon inte har missats. Vi har slutat allt mellan kl 18-24 på en sådan dag. Det beror alldeles på hur snabbt folk svarar på korrektur, hur tidiga de är med att lämna in manus m.m Under helgen tas annonsbokningarna och tidningsutkastet med hem till K där den läses igenom ännu en gång för att kolla att inget är felaktigt, att layouten ser bra ut osv. Så på måndagsmorgon gör jag i ordning tidning för tryck och skickar iväg den över nätet till vårat tryckeri i Karlstad.

Följande veckan då tidningen kommer ut brukar vi kalla "lugna veckan". Däremot så brukar den inte bli alldeles lugn då det är både broschyrer, foldrar, visitkort osv som ska göras klart.

Kommentarer och reaktioner

Jag måste säga att för det mesta har jag och min operation fått positiva reaktioner från min omgivning. Hejarop, lyckönsningar, komplimanger och gratulationer. Funderingar som jag försökt besvara. Även har jag stött på felaktiga uppfattningar om operationen (nej jag blir inte mätt på 2 köttbullar, bara så ni vet). Jag skattar mig lycklig över att jag inte behövt uppleva den krisitska och fördomsfulla sidan, som jag vet att många GBP-opererade får stöta på, både från främmande människor och sina närmsta anhöriga. Kommentarer som att man stympat sig, tagit den lätta vägen (operera dig och återkom sen så får vi se hur lätt du tycker det är), att man är slö osv.

Jag blev att fundera lite på detta när det idag kom in en dam på kontoret och ville ha några gamla nummer av vårat annonsblad. Det är så att vi har ett kåseri med varje nummer där en man här i stan skriver om sin omgivning, upplevelser och nu på senaste tid sin GBP-operation. Denna dam ville gärna ha exemplar av tidningen där kåserierna handlade om hans  operation eftersom hennes svärdotter hade precis genomgått samma op. Då när jag hörde orsaken sa jag glatt att jag även jag genomgått open, och berättade att jag gått ned lite mer än 37 kg sen dess och den enda respons jag fick var "Ja, men du är ju inte smal än". Hepp, det var det det, kanske jag har fått för snälla kommentarer och blivit lite omhuldad, och det är därför jag tar åt mig? Det var nog inget illa menat eller onda tankar bakom kommentaren, men det är sånt som fastnar (ja jag vet, det är lite smått löljigt att haka upp sig på). Bästa/sämsta kommentaren annars jag fått  är "Oj vad du har gått ned, nu måste ju jag börja banta så inte du blir smalare än mig till sommaren" - vad svarar man på det?

Melody Club

Melody Club på Arenan i Karlstad i fredags (2009-05-22).
Ungefär så här såg kvällen ut:







2 veckor

Bestämde mig ju förut att lugna ned mig med mitt vägande och uppdatera varannan vecka istället för varje vecka. Vägde mig här under helgen (igår) men hann inte uppdatera bloggen något. Hur som helst så har det rört sig en aning.

Viktnedgång just nu: -37.4 kg

Imorgon Fredag

Ja, imorgon fredag ska jag jobba (hur sent beror på hur allt går hmmm), slänga med mina saker, grogga i bilen och åka till Karlstad och träffa mina vänner + några till som jag inte träffat på x antal år sen. Sen blir det uteserveringen men gott att dricka och vidare till Arenan för att titta på:



Röd dag med jobb

Dagarna rullar på med en jädrans fart tycker jag. Och full fart är det på jobbet fast det är röd dag idag. Det blev sent igår så vi fick en liten sovmorgon idag, tydligen tolkade min hjärna fel då den hörde bara sov och aldrig morgon, så jag vaknade 25 minuter innan jag skulle vara på jobbet. Tur att jag är så snabb och smidig på morgnarna ;-)

Just nu jobbar vi med numret som ska komma ut till Mors Dag / Pingst och mässan i Hällefors. På måndag börjar vi med nästa nummer direkt (har annars normalvis utgivning varannan vecka) för då är det dags för Nationaldagen - jag säger ju att tiden går sjukt snabbt! När vi sedan satt ihop tidningen på fredag eftermiddag nästa vecka så är det bara att gå hem och sussa sött, för på lördagen och söndagen är då mässan som vi också ska delta i. Så det blir jobb 10 dagar i sträck där.

Men det är faktiskt när det är som hektiskast på jobbet jag trivs som bäst. Även om jag vill slita mig i håret (eller någon annans hår för den delen), skrika, stampa och svära emellanåt.

Senaste

Nu är det helg igen och jag kan pusta ut lite. Har haft besök från en go vän, och slappat med kaffe och Robinson här under kvällen.

Sambolös har jag varit på lång tid nu, den ursliga magsjukan han åkte på höll i sig i nästan 2 veckor! Men igår kunde han äntligen få komma hit igen, kan lova att han hade besöksförbud där innan. Valborg var som sagt lugn, och 1 maj tillbringade jag hos mamma där jag fick träffa nyaste tillskottet i familje, vovven Milo 2.5 år. Hjälpte även till att gräva upp det sista i trädgårdslandet. På lördagen sen (förra helgen då) kom 2 vänner från Karlstad och sov över. Så vi hann tillbringa kvällen med vin, morotsstavar och dip med lite andra vänner - sedan utgång med massor av dans.

Veckan har annars varit tillbringad till jobb, jobb och åter jobb. Och nästa vecka är det 3 foldrar, 1 meny och lite annat som ska bli klart. Sen på onsdagen tar jag helg. Det ska bli skönt, för sen kör det igång ordentligt på jobbet med två stycken utgivningar på raken + en mässa under Pingst/Mors dag helgen. Så det blir intensivt, men förhoppningsvis kul.

Vikten var den helt svajjig under veckan. Jag gick upp 1½ kg, gick ned sedan ½ kg så jag stod + 1 kg, sen nu har det och lite till droppat av. Har bestämt mig för att fr.o.m nu väga mig varannan vecka, och då blir nya vägningsdagen på lördagar. Så:

Viktnedgång just nu: -35.9 kg

Fullt frisk

Alla värden såg jättebra ut. Järn och B12 låg bra mycket bättre än vad det gjort förut.
Han tyckte även att min viktnedgång var jättebra, så bara lovord från Torsby fick jag.

Skönt!

Grattis på halvårsdagen!

För ett halvt år sedan så blev jag opererad. Nog går tiden otroligt snabbt.

Livet är såklart inte sådär rosenrött, men vad mycket bättre jag mår efter alla kilon jag gått ned. Lättare att röra sig, orkar med så mycket mer, lite bättre självförtroende - även om det svajar. Kläderna är det väl si och så med, det är inte lätt att få något att passa bra, särskilt inte om man inte är rik :) Mycket annat positivt har det även fört med sig, men det orkar jag inte radda upp här och nu.

De få nackdelarna har varit allt hår som rasat av, att huvudet inte vill hänga med, att magkatarren och ryggvärken kommit tillbaka (försvann ett tag efter open). Även dyrt med maten. Men såklart överväger fördelarna nackdelarna.

Idag väntar jag på samtal från opererande kirurg. Uppföljningssamtal om hur det har gått. Var även upp till vårdcentralen och lämnade blodprover under förra veckan inför samtalet.

Tävla om en spikmatta



Prövar min lycka, man vet ju aldrig :)


Tävla om en spikmatta du med!
Kika in hos Jonsy

RSS 2.0