Matplanering v. 48
Liten omjustering från förra veckan:
v. 47
Söndag: Fisk med äggsås och potatis
Söndag: Korv och stuvade makaroner
v. 48
Måndag: Fisk med äggsås och potatis
Tisdag: Kycklinggryta (smaksatt med rödvin, champinjoner, paprika, lök och vitlök) med pasta
Onsdag: Korvstroganoff med ris
Torsdag: Rester (då jag vet att jag jobbar sent + Markus jobbar e.m.)
Fredag: Kassler med örtsås och pasta
Lördag: IKEA-lunch (ev. kokt korv med bröd på kvällen)
Söndag: Köttfärssås
Nya tag
Har nu under lunchen varit uppe på Vårdcentralen och fått EMBLA-plåster, ett sk. bedövningsplåster, för att senare idag ska jag upp till barnmorskan och ta ur min gamla p-stav och sätta in en ny. Yay, nej! Det är inte särskilt trevligt, men behövs däremot endast göras var tredje år. Passade även på att lämna blodprover för kontroll av mina värden (järn, socker, B12 m.m.). Fyra rör blod fattigare blev jag, och 30 min lunch.
Julens intåg
Pyntandet hemma är inte på så jätte hög nivå. Då ingen firar jul i vår lägenhet (vi åker ju alltid bort) så vill jag inte ha tomtar överallt. Mestadels blir det ljusstakar och adventsstjärnor, för jag ÄLSKAR lampor, glitter och ljus (vilket är det absolut bästa med jultider). Jag har inga särskilda julgardiner eller någon julgran. MEN hittade denna lilla plastis på IKEA som skulle passa perfekt bredvid soffan. Så en sådan vill jag nog ha hemma.
Bild från IKEA.se Granen heter "Fejka"
Men självklart, när vi (om vi) får barn så vill jag ha den "perfekta" julen med glitter, snö, julstök, gran, julstrumpor, pepparkaksbak m.m.
Kan ni förresten förstå att det är 1:a Advent på söndag. Vart är snön undrar nog många? Julbord med jobbet på lördag inplanerat.
Matplanering v. 47
Måndag: Bönsallad med tacofärs
Tisdag: Spenatsoppa med ägg
Onsdag: Fläskfiléwok med nudlar
Torsdag: Stekt kyckling med ugnsrostade rotsaker
Fredag: Ugnsfalu med potatismos (Markus)
Lördag: Julbord på Hellefors Herrgård med jobbet
Söndag: Fisk med äggsås och potatis
Veckan....
Felsorterat eller feldistribuerat
Annonsstopp
Börjar dock se lite suddigt, tröttheten har slagit till så ikväll blir det soffpotatis. Men först matlagning då, uäck när man är trött. Gör variant av planerade maten (skinksnitzel i ugn) till köttgryta som får smaksättas av rödvin, grädde, champinjoner och paprika. Vi får se.
Låt mig inte somna nu de sista 20 minuterna på jobbet (japp, detta jag gör just nu kallas blogg-paus!).
Varm Apelsinsås
Matplanering v. 46
Tisdag: Ugnsstekt kycklinglårfilé i apelsin/vitlöksmarinad,
apelsinsås och jasminris/färskpasta (man tar vad man har)
Onsdag: Fisk i vitvinssås och ris
Torsdag: Skinksnitzlar i sås och potatis
Fredag: Mr M's mat
Projekt där sambon får ansvara för en matdag i veckan tills han
känner sig säkrare i köket, målet är 3 dagar/veckan.
Lördag: Ugnssteka tjocka revbensspjäll och potatismos
Söndag: Något med köttfärs, vad återstår att se
PS. Vad tusan är det med radbrytning och space i blogg.se? Irriterande. HAH nu ett par dagar senare gick det att formatera rätt!
Att synas i mörkret
Det, plus reflexband som jag kan fästa på armar och ben skulle vara finemang!
Jag har sett några andra varianter här i Sverige som bl.a. ryttare brukar använda, kallas reflexkoppel/hölster men tycker att denna variant verkar synas bättre.
Slöaste söndagen, nystartade vecka & skumma gubbar
Dagen agenda: Förutom jobb - handlingslista till Mr M, så jag ska måste då komponera ihop veckans matmeny.
För övrigt: Skum gubbe, 40-års åldern, gul jacka och keps knackade på hemma igår. Öppnade dörren på glänt och där stod han och bara flinade. Efter ett par sekunder sträckte han fram näven för att hälsa, men sa ingeting, presenterade inte sig - så jag sa "Nej" och stängde snabbt dörren och låste. Förmodligen var det väl bara någon försäljare eller liknande - men man presenterar väl för tusan sig och inte bara stirrar? Nåväl.... (Han påminde lite om Mark Zuckerberg, fast en äldre version).
Lugna-lördag
Aktivt försök och vinexpertis
Idag har jag snabbutbildat mig inom vin á la 5 minuters jämförelse på systembolagets hemsida, yay. Haha, ja, någon vinexpert kommer jag nog aldrig bli. Men ska till systemet och leta efter rödvinet il Conte. Ja, jag erkänner, det var nog egentligen flaskan jag föll för - men syra/strävhet/fyllighet-jämförelsen visade att den booorde vara bra.... Om jag hittar flaskan kommer smakprovning ske imorgon, lördag med vänners sällskap. Nämligen ett par Karlstadbor som kommer till Filipstad = mat, vin och kanske...tamtetamtamtam kortspel/sällskapsspel.
Planer för framtida bloggning:
1. Spara min matplanering här - jag är ju "duktig" och försöker planera mat i tid. Har ibland publicerat här och ska försöka göra det till en vana. För hur underbart är det inte att ha ett litet arkiv när fantasin brister?
2. Kanske även lägga upp min träning. Jag är ingen stortränare - men det kan hjälpa ändå en bit på vägen. Använder mig av sports-tracker.com via android-app. Har fungerat väldigt bra, det jag saknar dock är att man enbart kan mäta konditionsträning. Brukar dock registrera min styrketräning manuellt.
3. Ja, det får vi se om vi kommer på något mer....
NOTE TO SELF: Permanentades av mor i lördags (5 november), vi använde mjukpermanent (vätska) och de gröna rullarna upp till och de röda nedtill. Så jag kan komma ihåg nästa gång! Hah.
Snabbt avstamp.... 3 år också
3 år sedan operationen har passerat, mina känslor är ungefär som när jag firade "500 dagar som opad" (läs här).
Livet annars? Ja, jag jobbar på samma ställe som förut med samma som förut = kul och samtidigt lite tråkigt. Bor i samma lägenhet med samma gubbe. Ni ser, inte mycket ändras!
- Glasögonen har jag inte riktigt vant mig vid, men florerar med tre olika par.
- Dricker kopiösa mängder från jobbets kaffemaskin som i sin tur ger mig sur mage.
- Motionerar, jag faktiskt. 2-3 löppass i veckan och lite styrketräning då och då.
- Viktnedgången, stenfast. - 55 kg, känns som jag fastnad där. Fast måste ned 20 kg till för att kallas "smal".
- Jag är fortfarande rökfri, snart 11 månader (gubben likaså) VI ÄR DUKTIGA!
- Knegar på med livets berg o dalbana.
Yes, thats me.