Denna...

....vill jag stoltsera runt med nu i Vår!




Bild från Lindex Shop Online

Smygtstart med Vår i köket

Mitt i snöovädret här i slutet av förra veckan så tragglade jag mig hemåt med lite Vårblomster till köket. Kände att jag behövde pigga upp mig själv lite. Andra bilden visar två av kuddarna jag fyndade på loppis (5 kr/st) och jag köpte även då en pläd/överkast i samma tyg för 50 kr (ej med på bild).

Just nu längtar jag mer och mer efter våren, känner att både humöret och energin svajar hela tiden. Så ge mig sol, mycket pengar och låt mig bli ett par kilon lättar så kommer jag trivas ;-)




Ännu en söndag

Ja, så var det söndag igen. Även om jag faktiskt varit ledig sen i torsdags så känns det inte. Fick vara in extra en timme på jobbet i torsdags också, då några från vårt Tryckeri kom och hälsade på och ställde in lite finurligheter på våra datorer. Mamma fick sen hjälpa mig och sy in mina byxor som hade ett sånt där fint häng :) Blev mycket bättre och mycket billigare än ännu ett byxinköp.

Fredagen blev ganska lugn även om jag städade och tvättade med lite Tacos på kvällen. Och gårdagen rullade på även den. Mamma och Gunnar hälsade på, och mamma fick äran att permanenta mitt hår. För det verkar som att för varje kilo jag går ned så tappar jag ett par "tusen" hårstrån. Och det vill inte sluta. Har tappat mer än 1/3 av håret and still going strong så nu med permanenten så fejkar jag ett intryck med lite mer hår än förut. Klart det blev även mat (pastagratäng med kyckling) och sedan "kvällsgott" till Robinson (fruktsallad med vaniljvisp).

Idag är ännu en slappar-dag, dock sur över sommartid jag vill ju alltid ha sovmorgon ;-) ...även om det betyder att vi nu får ljusare dagar.

Lite

Lite, lite hade våge rört på sig denna gång.

Viktnedgång just nu: -32.5 kg

Varannan

Ja det verkar vara så igen, varannan vecka droppar jag lite i vikt och varanna så står jag still. Stilla veckan är detta då.

Men annat att vara glad för, solen skiner ännu en dag. Vaknade en timme för tidigt och funderade på om jag försovit mig. Okej, jag gick inte upp denna timme tidigare, men det var allt gött att somna om och veta att man får sussa vidare en stund till.

Vårens solstrålar

Idag har det verkligen känts som vår i luften. Solen har värmt och snön håller på att sakta smälta bort, och jag börjar längta efter att få sitta på balkongen. Ja, min balkong har egentligen inte de bästa förutsättningarna. Det finns inget tak, så betonggolvet är mer grönt än betongfärgat och den är inte stor. Men med lite fix och trix sen på vår/sommarkanten kan det nog bli ett ställa att få njuta på.



Och se så fina saker Ellos har fått in:




Bilder Ellos, kollage av mig.

Tänk att få pryda skruttbalkongen med något sådant!

BMI

Jag räknade alldeles nyss ut (här på lunchen) att jag har "gått ned" 11.4 BMI-enheter under viktminskningen. Det känns riktigt bra.

Lite kvällste med lektyr

Så här till kvällen unnade jag mig en kopp te, nyinhandlat (ja, jag föll för förpackningen) och riktigt gott. Till detta så lusläst jag lite i Allt i hemmets specialnummer som väntade på mig i hallen när jag kom hem från jobbet idag. Många inspirerande hem fanns det med, och jag längtar nått grymt efter våren just nu. Så jag kan börja pynta min balkong, liten och "anskrämlig" som den är. Just det, lite köpsug blev det också när jag bläddrade igenom nyaste Ellos katalogen.



Passa på att fynda

När vi ändå var i Karlstad under helgen så svängde vi förbi Rusta, även om det som jag var ute efter inte hittades så fick jag ändå med mig två saker; en ljusblå kudde med rosor på och en ljusblå korg, båda till köket.

Från Rusta åkte vi sedan till våra kompisar och hälsade på. Kaffe, glass och loppis blev det. Såklart lyckades jag fynda lite till. Jag hittade två stycken tallrikar, en mintgrönblommig (bild nedan) och en "Gröna Anna", gissa min besvikelse när jag plockade upp grejerna igår och upptäckte att "Gröna Anna" inte låg med i påsen, antar att loppis-gubben glömde packa ned den... Får se hur vi ska lösa det. Fick även med mig ett 'lapptäcke' med 4 tillhörande kuddar. Planerna är att efter jag tvättat täcket/överkastet/pläden och kuddarna så ska de få pryda kökssoffan.





Jag fick även ett jättefint hjärta som min kompis gjort.
Det pryder nu vitrinskåpet i vardagsrummet.




Hotell vistelsen

Vi checkade ju in på hotell i fredags, jag och bubben. Mycket mysigt var det med fint rum, bubbelbad på rummet, god mat m.m. Ibland ska man skämma bort sig!




10-årsdag

Tänk att det blev något att fira denna dag ändå för mig och M. Det trodde jag inte för ett par månader sen. Men tid ifrån varann kan vara nyttigt, särskilt när man varit tillsammans såpass länge. För 10 år sedan så träffades vi för första gången, jag bara 14 år och han 17. Och se, det funkade tydligen - även med sina ups and downs.

Imorgon checkar vi in på hotell med lyxpaket. Dvs. eget bubbelbad på rummet, choklad- och fruktkorg, kvällsbuffé och frukostbuffé.

Sen är det även vägningsdag idag, från att "gått upp" ½ kg förra veckan (antagligen eftersom jag var sjuk) så har vågen rört sig nedåt igen.

Viktnedgång just nu: -31.7 kg

4 mån jubileum, begravning, jobb och sambo

Ja, det var alldeles nyss jag upptäckte att jag firade 4 månadera som opererad i går. Det är helt otroligt vad tiden går snabbt. Allt fungerar faktiskt bra. Jag reagerar tyvärr fortfarande på laktos, så det är tur att det finns alternativ till det. Rutinerna går bra och jag får oftast i mig de mål jag ska ha under dagen.

Förra veckan var jag tyvärr på en begravning, eller rättare sagt var det en minnescermoni. Min mammas bror dog plötsligt i (förmodligen) en hjärtattack under januari. Det var en mycket fin cermoni, och jag är glad att jag var med. Sorgen fortsatte sen med att mammas vovve Gizmo även han gick bort, antagligen en följd av lungödem. På sin 10-årsdag försvann han från detta liv.

Annars så har det varit jobb, jobb och åter jobb. Och förkylning då, som jag fortfarande känner av.

Sedan är ex. sambon påväg att bli nuvarande sambo igen. För ett par veckor sedan insåg vi att det inte är så lätt att begrava ett förhållande efter alla dessa år. Och allt känns rätt igen.

Förkyld

Det var bra längesen jag var sju men nu har jag har gått och bljivit förkyld, och jag tycker synd om mig. Näsa rinner och är täppt vartannat, sen gör det ont i svalget, jag rosslar och tror med säkerhet att detta säkert kommer slå sig i bröstet. Hua.
Vägningsdag är det ju idag också, men det var bister på den fronten också. Vet ej vad det beror på, om det är för att jag är svullen nu när jag är sjuk eller nått annat, men vågen visade ca 0.5 kg +. Usch för det med.

Nej nu är det jobb som gäller.

God Natt Gizmo

1999-03-01 - 2009-03-01

RSS 2.0