Plötsligt händer det...

...eller hur?

Senaste goooda nyheterna: Markus har fått jobb!! Efter nästan 3 års arbetslöshet (industriarbetar, uppsagd vid lågkonjukturen), misstro, många sökta arbeten (här och där, upp och ner) så hände det. Han fick inside-tips om ev. öppning och fredag 11 februari var han på arbetsintervju i Karlstad och på eftermiddagen ringde dem och erbjöd honom jobbet. I måndags (14 februari) gjorde han sitt första skift. Just nu är papprena skrivna till den sista juni, men vi hoppas på mer!

För övrigt så är det ganska lågsäsong på mitt jobb, ska däremot börja med årets Turistbroschyr till veckan så det ska bli riktigt kul. Har börjat komma igång med träningen lite smått, känns skönt. Pluggeriet går sisådär, det var ju inte riktigt meningen att jag skulle jobba 100% och plugga 25% - men jag försöker :)

Favoritlistan Mat & Dryck

Favoriter


Varm dryck
– Kaffe
Kall dryck – Vatten (har nästan alltid min vattenflaska med mig)
Alkoholhaltig dryck – Vitt vin
Drink – Någon gräddig och god
Pålägg – Ost (äter dock det ej så ofta)
Grönsak – Paprika
Frukt - Banan
Bär – Jordgubbar
Krydda – Vitlök
Godis – Choklad, helst...eller yoghurtsgodis (naturgodis)
Snacks - Cashewnötter smaksatta med sourcream el. BBQ
Choklad – Kex Choklad
Ost – Gouda, krämig och gó
Sallad – Kycklingsallad (min egna förstårs)
Tårta – Spelar mindre roll....eller jo, smörgåstårta förstårs!
Bakverk - Kanelbullar
Sås – Kall vitlöks/sweet chili sås
Glass - Ben & Jerrys cookie dough *nom nom*
Snabbmat - Pizza
Flingor - Müsli eller vanliga corneflakes
Pizza – Kebabpizza
Naturgodis/nötter – Sen snack och choklad svaret ovan (mandlar är mums också!)
Soppa – Spenatsoppa och mammas korv/potatissoppa
Utländsk kök - Thailändskt
Halstablett/Tuggummi – Tuggummi (spearmint)
Äter inte – Potatisbullar

Varm currysås

Jag har lite svårt för att "ge ut" recept...varför? Jo, jag har aldrig en aning om vad för mängd jag har i...det kan ju skapa lite, lite problem vid matlagning ibland.
Men hur som haver, här kommer ett litet "recept" på varm currysås. Anledning? Den är faktiskt rätt god, och jag tror, bra mycket bättre/hälsosammare än dessa eviga pulversåser!

Ingredienser:
3-6 tsk Curry
½-1 Gul lök
3 dl vatten
(Valfritt: 2-3 msk Thai Sweet chili)
(ev. 1 dl mjölk)
Kycklingfond/kycklingbuljong
Redning
Smör/olja att steka i

Gör så här:
Bryn hackad lök i smör/olja så löken börjar bli mjuk.
Tillsätt curry, mängden beror på dig!
Låt curryn fräsa med någon minut (curryns smak framhävs vid stekning)
Tillsätt vatten och ev. mjölk och fonden/buljong (jag använder flytande fond)
Låt det koka upp och häll på redningen (jag anv. ibland Maizen eller mjöl "shakat" med vatten)
Red till önskad konsistens (och smaksätt med Thai sweet chili).
Såsen fungerar bra till pasta/ris/bulgur serverat med ex. kyckling.
Japp, that's it. Den blir säkert ännu godare med en skvätt grädde eller creme fraiche - men tanken är att den ska fungera utan såna godingar! :)

RSS 2.0