Barockromantik och Drömsk dekadens - JA tack!

image208

image209

Bilder från: La Redoute So Home

Mattor från MIO

image207

Många godingar på Mio. Bilder från Mio.

Mysig badrumsserie

Hittade en riktigt mysig badrumsserie på IKEA's hemsida som jag fastnade för.
Kanske något att fundera på till den nya lägenheten sedan. Det är litet badrum, så jag måste hitta på smart förvaring. Även för tvättmedel och dylikt eftersom det lilla badrummet är utrustat med toalett, handfat, duschkabin, tvättmaskin och torktumlare.

Denna fina serie heter Lillholmen, fler delar finns än jag tog med på kollaget.

image206

Bilder från IKEA, kollage av mig.

Nyaste inköpen i julens tecken

Eftersom jag vet att jag kommer jobba tok mycket innan jul så har jag försökt att börja planera i tid. Fixa julkort, köpt nytt pynt, kika efter julklappar osv.
I förrgår var jag och mamma till våran f.d. hemby och småshoppade lite på deras lågpris"varuhus". Till våran besvikelse så fanns det inte så mycket julpynt som de brukar ha. Däremot hittade jag fina juldukar, eller ja, juliga dukar är det egentligen inte. Men jag vill helst inte ha något som är specifikt jul = slipper att ta bort allt när julfirandet är över. Därför var gräddvita löpare med guldtryck passande, köpte två stycken, en till köksbordet och en till skåpet i vardagsrummet. Fina till jul, och även efter! (Längst ned på bilden - inte alls bra bild dock).
Jag har även ropat in lite saker på Tradera. En julstjärna i guldfärg, en ljusrosa ljusslinga till fönstret och en fantastiskt underbar grön gardin från Indiska. Den ska upp sen i vardagsrummet tillsammans med mina svarta spetsgardiner. Inte så jätte juligt, men det får duga! Sen köpte jag en elljusstake på ICA här som var så söt med sin målning.

image205

IN Trade

Kikade runt lite efter tips om vad jag skulle kunna göra med tapetrullen jag fick av min vän. Känner att jag skulle vilja göra något roligt med den i den nya lägenheten sen. Men vad vet jag inte ännu.

Jag hamnade hursomhelst på en tapetsida med mycket fina kollektioner och inspirerande bilder.

image200

image201

image202

image204

Bilder från: IN Trade

Varje dag

Varje dag påväg till jobbet går jag genom "byn", kliver på bussen och går sedan ca 50 meter (fortsätter rakt fram ett par hundra meter och jag är framme till jobbet!). Och där står huset med lägenheten som jag och sambon skrivit på kontrakt för idag!

image196

Andra våningen, de två fönstrena till vänster om den vita balkongen kommer bli våra.
Tror det är lilla rummet och sovrummets fönster. Kök och vardagsrum vetter mot andra sidan. Mycket bättre utsikt där, en gammal gata med enbart äldre hus!

Sen var jag med korrektur på brevpapper och visitkort till den lokala möbelaffären idag. Passade på att sukta på en grön lampa där som jag tror skulle matcha de ljustlila tapeterna i vardagsrummet. Sen fanns det ju även några till som jag fastnade för. En stor svart rund lampa, endast iklädd spets. Och en med genomskinlig plisserad svart skärm med plast prismor.

image197

Obs! Bilden gör inte lampan någon rättvisa överhuvudtaget! Kostar endast runt 300 kr.

image198

Kostar cirka 800 kr.

image199

Den gröna lampan med snäckskal som jag kärade ned mig i för ett par veckor sedan.
Cirka 1200 kr.

Plötsligt händer det...

Något händer så precis på rätt tillfälle!
Det priset vi betalar för vår lägenhet är för mycket för en lägenhet i den storleken, på den platsen och i standarden. Och sen vill de höja hyran med ännu 100 kr? Ingen service och ingen hjälp. Tröttsamt.
Jag och sambon dividerade fram och tillbaka om vi skulle säga upp lägenheten, och kom fram till att det var lika bra. Vi bor ju för den delen 8 km från "stan", där jag jobbar - och jag som är utan körkort. Det går en buss ca varannan timme och sista hem för mig är kvart i sex på kvällen. Och på helgen går det inga alls!
Lägenheten sades upp den sista oktober, i alla fall för våran del. Hyresvärden har inte svarat på ett enda samtal vi ringt under de senaste 3 veckorna. Men kontraktet är påskrivet och iväg skickat i tid (giltigt enl. hyresgästföreningen).

Så jag chansade, och satte in en lite "sökes annons" i lokal annonsbladet jag jobbar på. 2 dagar senare ringer det en och undrar om jag är intresserad.

Helt centralt, 3 rok, 87 kvm och med öppen spis i vardagsrummet! Om jag intresserad?

Visning igår och idag ringde jag och sa att vi ska ha lägenheten. Så den 1 februari bär det iväg.
Så nu går redan planerna om vad som ska stå vart och vad som ska införskaffas.
En ny soffa står absolut på listan eftersom vi köpte denna begagnad, har själva haft den i 4 år och det är en stor reva i ena sitsen som jag försöker dölja med en filt.

Kikade såklart runt här på nätet lite.
Och nog finns det mycket fint, och mycket pampiga saker.

Denna verkar riktigt gó (krav från både mig och sambon är att armstöden inte får vara kantiga och hårda).

image193

Annan färg dock. Bild från: Natuzzi
------------


image194

Underbart snygg och jag är övertygad om att den stilen skulle passa perfekt i lägenheten.
Att övertala sambon dock vore en konst. Bild från: Bröderna Anderssons
------------

image195

Vem skulle inte vilja krypa upp i denna och kolla på favorit film/serie, läsa en bra bok, soooova....?
Bild från: Burhéns

Påbörjad julhandling

Evigheter igen sedan jag känner att jag kan sätta mig ned och skriva. I alla fall skriva lite.
Fullt upp på jobbet, men som alltid - kul! Första lugna veckan imorgon på ett tag, men även den sista innan det blir "semester" över jul och en bit in i januari. För nu kommer vi komma ut en gång i veckan, i stället för normalt var 14:e dag. Det ska vara 1:a advent, med skyltsöndagar och julmarknader. Julklappstips och sedan kommer jul & nyårshälsningarna.

Nu under helgen satt jag och började lite med sk julshopping. Med fullspäckat schema så känner jag att jag antagligen inte kommer få nog med ro att gå och julhandla i fysiska affärer. Därför har jag börjat lite smått, fast i stället på nätet.

Lite "julgardiner" till köket. Valde något som kan kännas juligt, men som jag inte behöver plocka ned direkt nyår har varit. Och rött kändes inte passande till ett milt pastell grönt kök.
Så dessa fick det bli:

image191

Längderna till det stora fönstret, och kappan till det lilla.

Sen fick det bli en liten julklapp till mig också:

image192

Bilder: Ellos.se

RSS 2.0