Valborgsmässoafton

Jaså var det nu igen?

Det var ju en aningen enklare när vi förut bodde 150 meter från majbrasan i Persberg. Här i kommunen verkar det vara den populäraste brasan att besöka, och ett stort fint fyrverkeri brukar de ha. I år så har de lovat ett större fyrverkeri än tidigare och här hemma sitter jag. Bitter? Nej faktiskt inte. Ska ta och kolla på mina tv-serier, gotta mig med finncrisp, creme bonjour och vindruvor...ja kanske ett glas vin också. Sambon har fortfarande efterdyningar av magsjukan så därför är jag sjäv här hemma. Jag har satt besöksförbud tills han känner sig bättre!

Idag skulle jag haft en städdag egentligen, men det får bli imorgon istället. Nu ska jag mysa med en kopp kaffe har jag tänkt.

Ha en trevlig Valborg alla där ute :)

Åh så nära

Japp, bara 0.1 ifrån, så lite frustrerande är det då när man "hänger" på gränsen. Nåväl.

Viktnedgång just nu: -34.9 kg

Erikshjälpen

Här kommer bilder på vad jag fyndade tidigare idag. Flaskan som fungerar som dekoration i fönstret (10 kr) och lampan som passar helt perfekt i köket (lampfot 35 kr + skärmen 20 kr). Så nu njuter jag en stund över att ha något nytt runt mig. Tror helt ärligt att jag blir mer och mer materialist, men så länge det inte kostar för mycket - varför inte njuta?





Önskelista

Efter jobbet så tog jag mig en sväng på Erikshjälpen här på stan. Även om man inte är ute efter något särskilt så tycker jag att det kan vara riktigt kul att kika runt på loppisar och second-hand, för ibland så händer det ju faktiskt att man kan hitta ett riktigt fynd! Några saker kom jag såklart hem med (bilder kommer senare). Men så lyckades jag få syn på dessa:




Och så blev jag sådär lite småkär som jag ibland kan bli i prylar. Just nu sitter jag här och suktar efter dem. Tänkt att få måla om dessa och sedan piffa upp med nya porslinsknoppar. Och priset var faktiskt inte så där jätte farligt heller tycker jag, även om jag egentligen inte har 350 kr extra liggandes skräpande här....

Chic Shack

Det är rosa, blått, blommigt, bulligt, romantiskt, lantligt och alldeles underbart.
Bilder från Chic Shack. Kollage av mig.

Njut av fler bilder på deras hemsida.




PS. Märks det att det inte är så där jättemycket att göra på jobbet idag?


Papaya och Kitsch

Yes!

Nu finns Papayaart att köpa hos Kitsch. Låt mig jubla lite!

Skrev lite om Papyaart tidigare, och nu önskar jag att jag vore riktigt tät  så jag kunde köpa hem flera av dessa för att pryda väggarna i vardagsrummet med! Måttet på dessa tavlor är 35x35 cm och kostar 590 kr.  (Bilderna nedan är från Kitsch - kollage av mig).



Lite fixat

Ja, hallen har aldrig varit någon direkt prioritet när det gäller fixning och inredning. Men under helgen lyckades (tillslut) en magsjuk sambo skruva upp en ny hatthylla efter lite gnäll (tack sötnosen!). Tidigare satt det en hatthylla i vitt och stål som antagligen massproducerades på 60-talet. Och nog måste jag säga att det blev bra mycket bättre.






Oktober - April

Lite bildbevis på vad som hänt sen oktober 2008.


1 kg till borta

Viktnedgång just nu: -34.4 kg.

Nu = lunch. Sen= mera jobb.

3 saker

Snor en lista rakt av från Lola

Här är den:



Tre saker som alltid finns i min/mitt :

Kylskåp:
Lätta, mjölk och ägg

Frys: Grönsaker, matlåda/or och lax

Skafferi: Pasta, potatis och müsli (el. något likvärdigt)

Handväska: Plånbok, sjal och matlåda/frukt

Sminkväska: Mascara, ögonbrynspenna och foundation

Badrumshylla: Schampo, tandkräm, tandborste

Förråd: Mina leksaker, julgrejer och tomkartonger

Hjärna: Älsklingen, jobb och vikt

Jackficka: Nycklar, cigaretter och mobil

Kryddskåp: Salt, vitlökspulver och grillkrydda

Barskåp:  Rom, vin och öl (till sambon då)

Köksbänk: Burkar (till socker och te), frukt"hylla" och perkulator


Även jag utmanar alla som vill!


Only Monday

Ny vecka. Nya friska tag.

På jobbet kommer vi ut med ett nummer nästa vecka också (fast vi kommer ut denna vecka också), detta eftersom det är Valborg och 1 maj snart (behövs ett xtra nr då för de annonsörerna). En praktikant har vi "införskaffat" också ;)

Här om dagen var jag ute på en liten promenix och fotade då Filipstads kyrka med min dåliga mobilkamera, föll ändå för två av bilderna (färgen och strukturen i vattnet/isen och på himlen) även om det inte är någon direkt kvalitet på dem.






Bittert

Ja det är faktiskt riktigt bitter och tråkigt att ställa sig på vågen nuförtiden. +/- 0.
Japp jättekul *ironi*

Vintage Stories på Kappahl

Fick nys om den nya kollektionen via medlemsbrev från Kappahl. Och visst finns det mycket fint!

Så här beskriver de kollektionen själva som lanserades den 6 april:
Kappahl lanserar Vintage Stories, en romantisk kollektion som för tankarna till 1920-talets Hollywood-filmer. Plaggen är detaljrika och genomarbetade; spetsar, fina knappar, sidenblandningar och andra tunna material i ljuva pasteller. Varje design tas fram i en exklusiv, begränsad upplaga.





För mer smakprov kika in på Kappahls hemsida

Balkonginspiration från Indiska



Bilder från Indiska, montage av mig.

Glad Påsk

Ja, det blev ingen påskbild, istället önskar jag er alla en Glad Påsk med en bild från mina nyaste inköp...snällt va? Påsken kommer jag fira med mor, hennes gubbe, mina båda bröder och mormor i Köping.





1. En Babuschka som sparbössa, har fått pryda fläkten i köket.
2. En skål som påminner om Marimekko skålarna, denna ej äkta. Får figurera som sockerskål.
3. Plastblommorna på plats i vasen i vardagsrumsfönstret.
4. Zinkhinkar som ska vara bestickshållare, de "inbyggda" bestickshållarna
i diskstället är en ren besvikelse. Allt halkar ur och fastnar, så denna lösningen får det bli.

5. Jättefin hängande ljuslykta som jag fick med som en gåva.

Gröna gardiner

Okej jag kan nu checka av systembolaget, besök på jobbet, besök på nya inredningsaffären men maten hoppade jag över, kände inte mig särskilt sugen på att brottas med stressade påskhandlande människor. Jag har grejer hemma så jag klarar mig, och eftersom jag ska bort i morgon så är det ingen kris.

Besöket på nya butiken var riktigt kul. Det var jätte tjusigt inrett och det ryckte i köptarmen flera gånger. Och ja, jag lydde den faktiskt denna gång (bilder kommer senare).  Hann även med lunch hemma hos chefen innan jag var och handlade på systembolaget.

Här om dagen blev jag riktigt besviken då jag hängde upp mina nya fina rosa spetsgardiner och insåg ganska snabbt att de inte alls passade in :( Alldeles ljusa var de för den övriga inredningen, så nu ligger de ute på Tradera om någon känner sig sugen: Kika här!

Så nu när jag gjort misstaget är jag ute efter nya gardiner, och denna gång färgstarka sådana. Hittade ett par fina på Jotex som jag tror skulle passa, hittade även ett par som jag tror/vet skulle passa perfekt i köket där allt går i pasteller (vitt, rosa, blått och grönt).




Övre: Skulle passa till V-rummet. Nedre: Skulle passa till Köket.



Bilder från Jotex

Nej usch, nu måste jag ta tag i städningen!

Skärtorsdag

Igår gjorde jag sista jobbdagen innan påskledigheten. Det har varit lugnt denna vecka, nästan för lugnt. Den enda jag har gjort är 4 st glasskyltar och en del "utfyllnad" till nästa nummer. (Iofs borde jag uppskattade de lugna dagarna lite mer när jag andra dagar jobbar i ganska högt tempo.) Så igår blev en städardag på jobbet. Vi dammtorkade alla hyllorna, skrivborden (dammade min kära iMac med omsorg), rensade bort skräp, diskade, dammsög och tvättade golven. Absolut härligt när allt var klart.

Idag när jag är ledig och allt så ska jag ta mig en sväng ned på stan. Mat måste inhandlas, och så även alkohol. Sen tänkte jag snika till mig en kopp kaffe på jobbet (ja, de andra stackarna jobbar halv dag idag). Sedan det jag ser mest framemot är besöket på den "nyöppnade" butiken i gallerian. Dvs. så har dotterna till de som hade den fina möbel och inredningsaffären (som lades ned i slutet av januari) tagit över företagsnamnet och halva lokalen. Det blir enbart inredning och lampor hon kommer att sälja och är återförsäljare till bl.a Sia, Miljögården och GreenGate. Det är tjusningen i jobbet när man får göra en annons i äkta Greengate stil, som jag förövrig älskar!

Just det, vägning igen idag då. Har ju stått still nu och hoppat upp och ned. Väldigt frustrerande, även om jag vet att sånt händer. Hur som helst: Viktnedgång just nu: -33.4 kg. -25 cm i midjan.

Lite vår på bloggen också

Ja så har jag ändrat lite i header och färgerna här på bloggen för nu är det dags för vår!

Tidigare header:


På golvet




Så det blev ännu en sen dag på jobbet, kom hem närmare halv nio denna kväll också. Men det är då det är skönt att mötas av nya Allt i Hemmet liggande på hallgolvet. Mycket inspiration får jag. Här under kvällen har det fått blivit slapparkväll (sleten efter jobbveckan), men imorgon ser det ut att bli städardag + tvätt - nödvändigt ont-

Sen gråter jag lite över att det verkar som att min Xbox har gått i graven...

Nada

Stressigt på jobbet och vikten står still. Inte så stora förändringar med andra ord.

RSS 2.0