Vårlöp

Ja, hmm, rubriken kan ju tyda på något helt annat, MEN, för mig betyder det att "Vårens första löptur avklarad". Drog mig ut igår, fullbuntad med reflexer. Lite kyligt, men perfekt för löpning. 3 km fick det bli och det gick bra. Nonstop utan jäkelskap, känns att 30 day shredder har hjälp att "hålla igång" kondisen lite.

Tack för denna tidiga vår!

Finished finito

Hell to the yeah baby!

I söndags körde jag sista passet med "30 day shredder". Det blev sammanlagt 4 vilodagar, vilket jag tycker är helt okej då jag inte köra deras program egentligen (med dieten + träningen).

Utvärdering: Kanonbra pass. Du får en genomkörare av hela kroppen, intensivt på kort tid = riktigt bra när man inte har "tid". Kommer fortsätta köra passen då och då.

Det negativa är ju såklart, samma pass 10 ggr på raken SLITER! Under Nivå 1 fick jag mycket ont i mina inre vadmuskler och under Nivå 2 var det axlarna - ajaj de gjorde riktigt ont ett tag. Under Nivå 3 är det mycket axlar också, men inte samma slitning.

Så sedan sist:

Måndag 19/3:
Nivå 3. DAG 25 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Tisdag 20/3: Nivå 3. DAG 26 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Onsdag 21/3: Nivå 3. DAG 27 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Torsdag 22/3: Nivå 3. DAG 28 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Fredag 23/3: PAUS. Födelsedagsfirande.

Lördag 24/3: Nivå 3. DAG 29 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Söndag 25/3: Nivå 3. DAG 30 (ca 25 min intensiv cirkelträning) + promenad 4,5 km.


Tisdag 27/3: 30 day shredder, Nivå 1 (ca 25 min intensiv cirkelträning) (Nu när jag provade på nivå 1 igen så märkte jag att konditionsbiten och liknande inte alls var så jobbigt - tyvärr är dock styrkan my killer, där känns det!)

Test av Sport-BH från Pierre Robert

Jag har nu använt den vid varje pass sedan i början av mars och jag är SUPERNÖJD. Den fungerar kanon både vi hopp och skutt (jumping jacks, jogg på plats, hopprep) som vid armhävningar, sit-ups och twiströrelser.

Den är helt sömlös, mjuk, stretchig och följsam. Lite längre modell vilket är skönt. Dock har resåret nedtill en tendens att rulla upp sig, men samtidigt är det inget som märks då resåret är lika mjukt som övriga BH:n.

Jag brukar ha problem att få av mig min gamla sport-BH efter ett pass som varit mycket svettigt - men inte denna. Jag är positivt överraskad. Och är nu riktigt nyfiken på deras övriga sportsortiment. Bekvämt att de finns på lokala COOP affären också.

Det finns heller inga lappar i toppen utan tvättrådet är tryck direkt på tyget. Fiffigt, undrar dock om det är något som kanske försvinner efter en tid. Det är vanlig tvätt i 40° - hade ju gärna önskat att den klarat 60°, men det verkar (konstigt nog) inte vara alltid vanligt fast det är sportkläder.

+ Mjuk
+ Stadig
+ Sömlös
+ Följsam
+ Skön
+ Inga lappar

- 40° graders tvätt, hade önskat att den tålit 60°
- Tvättrådet som är tryck direkt på tyget kommer nog försvinna i tvätten, dock hellre denna lösning är lappar





Här kan du läsa lite om testprodukten: (Text tagen från Smartson)
Pierre Robert Sport Collection Sport-BH är utvecklad i ett sömlöst, elastiskt material. Med andra ord ingenting som skaver eller klämmer och ingenting som begränsar dina rörelser under träningspasset. Träningsprestationen blir bättre om plaggen är behagliga att ha på sig och elastiska så att de kan följa dina rörelser.

När du är aktiv producerar kroppen mer värme än vanligt och det är därför en fördel att välja plagg som andas för att reglera kroppstemperaturen. Pierre Robert Sport Top har bland annat fält med mesh för att säkra att plaggen andas bättre, precis där det behövs som mest. Mesh betyder att det finns fält med små hål i tyget som lättare släpper ut den varma luften bort från kroppen. Modellen är också behandlad med ”Cool Comfort”, en behandling som gör att plaggen transporterar fukt bättre.

Pierre Robert Sport Top finns i storlekarna Small, Medium, Large och XL och precis som Pierre Roberts övriga sortiment säljs denna Sport-BH inom dagligvaruhandeln, hos bland annat Ica och Coop. Om du är nyfiken på var din närmaste återförsäljare finns kan du använda Store Locator på Pierre Roberts hemsida.

Med serien Sport Collection vill Pierre Robert erbjuda en prisvärd produktlinje med hög kvalitet, bra passform och fräscha färger. Sport-BH:n har bland annat blivit utsedd till bäst i test i Blossom Magazine och företaget är officiell leverantör av underkläder till Sveriges OS-trupp 2012.



Framsteg

Jag sitter här, svettig värre, efter ett pass AV Jillian Michaels "30 day shredder" på nivå 3. Det är hårt... men jag klarar det. Jag har ej hållt mig till att köra 30 dagar i sträck utan har haft än så länge 3 "vilodagar". Det sliter en aning på vissa kroppsdelar när man kör samma rutin dag efter dag. Inte det bästa, men jag (kanske ibland dumristigt) ger inte upp i första taget.

Idag upptäckte jag att jag, JAG, kunde göra några armhävningar på knä. Pfft! Tänker säkert flera... men det är en ganska stort grej för mig. Jag har skamligt svag överkropp, har aldrig kunnat göra armhävningar. Svag överkropp kombinerat med en tuuung kropp gör det väldigt svårt att göra armhävningar. Det små muskler jag kanske någonsin haft har även sinat vid viktnedgången. Så, JA, JAG! kan göra armhävningar på knä nu, det ni!
Nu när jag tränar, tränar jag för att stärka min kropp. Jag tränar för att gå ned i vikt. Jag tränar för att orka. Jag tränar för att jag vill och att jag tycker om det. Jag tränar för att kanske komma ned i acceptabel nivå för att kanske kunna göra en bukreducering. Min överjästa degiga mage, som ja, kan kännas lite gosig ibland, är faktiskt för det mesta ganska i vägen.

6 pass kvar av detta lilla program. Och snart är jag nog välkommen till skogen för liten joggingtur utan att sjunka ned i leran, jag längtar!


Sedan sist:

Tisdag 13/3: Nivå 3. DAG 21 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Onsdag 14/3: Nivå 3. DAG 22 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Torsdag 15/3: Paus. Jobbade över = sen mat = ingen träning.

Fredag 16/3: Nivå 3. DAG 23 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Lördag 17/3: Paus. Dålig planering = sen mat hahaha

Söndag 18/3: Nivå 3. DAG 24 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Nivå 2 avklarad

Sambon frågade igår när jag flåsat mig igenom senaste träningspasset via Jillian Michaels 30 day shredder "Borde det inte vara dags för nivå 3 snart?".

Jo, tamejfan, det var det tydligen. Igår var nämligen 10:e passat (20:e totalt) på nivå två. Så ikväll börjar nivå 3... frågan är ju om jag orkar haha

Under nivå 1 fick jag mycket träningsvärk i inre vadmusklerna, inte lättaste att stretcha. Under nivå 2 är det axlarna, särskilt vänster axel, som tagit stryk. Det är nämligen många "plankövningar" i nivå två, både under styrka, kondition och mage. Så vi får se vad jag ska slita ut här näst ;-)

Sedan sist:

Jillian Michaels 30 day shredder:

Måndag 5/3: Nivå 2. DAG 13 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Tisdag 6/3: Nivå 2. DAG 14 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Onsdag 7/3: Nivå 2. DAG 15 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Torsdag 8/3: Nivå 2. DAG 16 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Fredag 9/3: Nivå 2. DAG 17 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Lördag 10/3: Nivå 2. DAG 18 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Söndag 11/3: Nivå 2. DAG 19 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Måndag 12/3: Nivå 2. DAG 20 (ca 25 min intensiv cirkelträning)





13 år and still going strong

Jag 14 år, han 17 år. Vi träffades på internet (hualigen). Aftonbladets chatt = jätte tufft och intressant. Internet fanns ju inte i varje hem då.

I söndags så var det 13 år och ännu håller vi ihop. Knorrar och knutor har det varit, men alltid något vi arbetat oss igenom.

På lördagen myste vi lite och jag bjöd på Limefilé (fläskfilé marinerat i limejuice, vitlök, soya, thaisås och kryddor), stekt och sedan kokat i sås på cremefraiche, soya och sambal oelek serverat med gnocchi. Till efterrätt blev det vaniljpannacotta med hallon.

På morgonen överraskade Mr M mig med örhängen och halsband från Pilgrim. Tack mitt hjärta.






Middag, sjukdom, bebis och inbrott

För ett par veckor sedan så fyllde min kära vän 29 år. Det firade vi med middag, vin och öl. En hel del prat ända till kl. 03 på natten. Riktigt mysigt. Sen mådde vi kanske inte så mysigt dagen efter....

Min sambo Markus har lyckats dra på sig flunsan sen lördags. Sjuk och emlig. Dock feberfri igår eftermiddag så det går åt rätt håll. Jag har lyckats (än så länge) hålla mig frisk *peppar peppar ta i trä*

Arbetskamraten och hans sambo har fått tillökning av en liten Astrid (i onsdags, 7 mars). Grattis! Det ska bli kul att se lilla knyttet sen.

Under onsdagen lyckades även någon liten skit ta sig in på kontoret. Slog sönder entrédörren och stal MIN dator. Kostsamt, jobbigt och trist. Tur i oturen att det är "lugn" vecka nu. Sen är jag väl iofs glad över min nya fina dator... men tänk om jag kunde fått behålla alla min mail, mina privata foton, adressboken, ALLA inställningar.... Detta är mycket tidsförödande.

Nyaste tillskottet blev en iMac 27" med nyaste operativsystemet OS X Lion. Det ska tydligen finnas appar och liknande, så det är en hel del jag måste utforska.




Bild från Apple

30 day shredder

Ja, jag har faktiskt vågat mig på att köra Jillian Michaels ”30 day shredder”. Programmet är uppdelat i 3 nivåer där man kör nivå 1 i 10 dagar, nivå 2 i 10 dagar och nivå 3 i 10 dagar. Varje träning är ca 25 min inklusive uppvärmning och stretchning. Det är ett ganska intensivt tempo utan pauser varje pass är såpass kort. Varje nivå är uppdelad på 3 min styrka, 2 min kondition och 1 min mage x 3 omgångar.

Nivå 1 körde jag med en dags vila i mitten (på en söndag, med bakfylla hmmm...), annars har det rullat på varje dag. Idag kommer jag köra pass nr 13 (dvs. nr 3 på level 2).

För att gå ned i vikt med programmet ska man självklart följa någon diet, vilket inte jag gjort. Kör denna istället för att bygga upp kroppen och få en riktig genomkörare.

Sedan sist:

Tisdag 21/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 1 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Onsdag 22/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 2 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Torsdag 23/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 3 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Fredag 24/2:
Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 4 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Lördag 25/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 5 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Måndag 27/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 6 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Tisdag 28/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 7 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Onsdag 29/2: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 8 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Summa februari: 14 st träningspass



Torsdag 1/3:
Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 9 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Fredag 2/3: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 1. DAG 10 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Lördag 3/3: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 2. DAG 11 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

Söndag 4/3: Jillian Michaels 30 day shredder, Level 2. DAG 12 (ca 25 min intensiv cirkelträning)

RSS 2.0