Trevlig Valborg

Vill önska er alla en riktigt trevlig Valborg, oavsett om ni firar den eller inte. Skönt att kunna få lite extra ledighet så här under veckan. Jag bor endast cirka 150 meter från udden där de tänder brasan så nog blir det allt en liten sväng dit. Och kanske lite rosévin innan. ;)
Nu kommer våren!

  image97image95

 Biler från:
 image96

Planerade färger

Eftersom vi tidigare upptäckt mögel i princip i hela lägenheten tidigare så har vi fått svar att vi ska få ta över en annan lägenhet i huset bredvid. Hon som bor där nu kommer flytta i maj eller juni och för två veckor sedan var vi där för att kolla på lägenheten. Precis som här är även denna en gammal 50-tals lägenhet, men det är egentligen inget jag stör mig på.

Vardagsrummet
Vi kunde direkt konstatera att vardagsrummet i den "nya" lägenheten är mindre än det vi har nu. En aning problematiskt eftersom vi har möbler överallt i vardagsrummet redan. Vi funderar på att kasta ut datorbordet och i stället bygga in datorn i en byrålåda. Praktiskt och snyggt, i översta lådan är själva datorn inbyggd och i resterande lådor så kan vi förvara resten av alla dessa datorprylar (min sambo bygger ihop datorer på sin fritid). Sedan införskaffa ett litet (gärna äldre) skrivbord som skärmen kan stå på och skruva fast plats för tangentbordet. Annars måste jag säga att vardagrummet är mycket mysigt. Det har en dubbeldörr ut till en lite balkong (bonus - vi har ingen balkong nu). Och väggarna är tapetserade i en mörk terracotta färg.

Hallen
Hallen är liten och vit, ganska förväntat. Där ska det målas med någon färg - vilken har jag ännu inte bestämt mig för. Vi har också tänkt att skruva bort hatthyllan som sitter där eftersom den är gigantiskt stor och tar alldeles för stort utrymme. Jag får se om vi införskaffar en ny hatthylla i något snyggare och mindre format eller om jag istället bara ska sätta upp snygga gammaldags hängare runtom. För just hatthyllan är ju egentligen inte praktisk. Vad är det som hamnar där uppe egentligen om inte "skit" som aldrig används. Bättre att i sådana fall sätta upp en korg hängande som man kan förvara vantar och mössor i.

Sovrummet
Sovrummet var tack och lov lite större än det nuvarande. Garderober som täcker ena sidan ger mycket förvaring och tapeterna går i en dovare himmelsblå färg. Så nu har jag bestämt mig för att köpa blåvita porslinsknoppar på Indiska för att sätta på den gamla vita byrån. En enkel uppiffning. Ett vitt hyllplan ovanför sängen också eftersom den gamla otroligt fula furusängen kommer åka ut, och istället ska endast sängben skruvas på. Sängborden som jag så ivrigt målade röda med svart spetstryck på tidigare kommer få bli om målade i vitt för att passa byrån och hyllplanet.

Badrummet
Badrummet är litet och vitt det med, precis som hallen. Inbyggt badkar i vittkakel, som vi redan har. Jag tror jag kommer strunta i att måla i badrummet. Kanske en liten körsbärskvist hängandes från hörnet om jag får tid. Annars får det bli lite små detaljer, hyllor, handdukar och kakeldekor som får sätta prägel.

Köket
Sen var det ju köket. Underbara köket. Här kan jag ju säga att det blivande köket säkert är tre gånger så stor som köket vi har nu. Tack och lov! Två fönster får jag också eftersom detta är en hörnlägenhet. Mycket arbetsytor och plats för köksmöbler som vi har varit utan här. Från början hade jag tänkt mig ett rött kök (jag vill ha mycket färg kring mig), men insåg att alla köksprylar jag har går åt det mer pastelliga hållet. Ett rosa och ett blått plåtdurkslag, mild gul gammaldagsklocka. Gardinerna som jag helst vill ha upp har gröna, rosa, blå, beiga och vita milda ränder. Samma med kökshanddukarna och min duk som döljer frysen. Passande nog så hade de på det stället jag är Värmlandslärling på precis målat om i ett av rummen. Grönt. Pigg och samtidigt mild och rogivande. Oregano hette den, det ska jag komma ihåg. Eftersom vardagrummet är så litet så kommer det ena skåpet få vara i köket. Skåpet är grått så därfor kommer jag måla även köksluckorna i grått. För att få harmoni så blir köksmöblerna  vita så de matchar ihop med lagerhyllan. Så grått, vitt och grönt får bli kökets färger med detaljer i rosa, grönt och blått. Jag ska leta på kakeldekor i någon av färgerna också, nytt porslin ska införskaffas och en tallrikshylla står högt på listan.

Jag är så glad!
Andra plus förutom balkongen är att vi kommer kunna sätta upp en fläkt i köket, vi kommer inte ha några grannar varken bredvid eller under oss, och vi får behålla samma pris på hyran fast denna lägenhet vi ska flytta in i egentligen är dyrare.


Roliga måste ha saker

Ja Lagerhaus är väl ändå en underbar affär! Den är både fylld med roliga saker som man "bara måste ha", även om de egentligen inte just har någon funktion. Samtidigt kan man verkligen hitta riktigt snygga inredningsprylar för riktigt härliga priser.

Här kommer 4 "måste ha" saker:

image89 image90
Snygg dekoration i trä att sätta på väggen, bra alternativ till mönstrad tapet och schablon-målning.
Och sen ljusrosa ljusstakar som man nästan skulle kunna äta upp.

image91 image92
Vem skulle inte bli glad över en rolig present som "choklad-tvålar", varning dock att de inte går att äta. ;)
Underbara saftflaskor som jag kommer önska mig till köket. Snyggt att ha framme och helt klart återanvändbara efter sista droppen saft har druckits upp.

Bilder från Lagerhaus.

Svartvitt

Att svart och vitt är väldigt modernt just nu både inom heminredning och inom kläder är kanske ingen nyhet. Men jag vill ändå visa några godingar jag kärat ner mig i på Torrid....igen....
Något som skulle hjälpa vore en vinst på lotto och att dollarns värde sjönk. :)

image83 image84

image85 image86

Och avslutningsvis några snygga röda detaljer!

image87 image88

Alla bilder från Torrid.

Att jag är särskilt förtjust i pinup/50-tals stilen är kanske inte sån stor hemlighet längre.


Att förgylla badrummet

Med förgylla behöver det inte nödvändigtvis betyda - guld. Utan att sätta dit lite härliga detaljer som ger hela badrummet en lyft. En ny spegel, nya handdukar, tvålkopp, kakeldekor m.m.
Detta tänker jag lite då och då på eftersom badrummet vi har här i lägenheten är i ofräschaste laget, och badrummet vi får i "nya" lägenheten är nog inte så där jättemycket bättre. Så många goá detaljer kommer att behövas. 

image77
image75image74image76

Bilder från Design Direkt.

image78image79

image80image81

Bilder från IKEA.

image82 Drömbadrum från danska Madam Stoltz.

 

Förnyande

Yes, jag har just klickat på 'beställ' knappen på Ellos. Det var senast i höstas jag kunde unna mig själv något. Jag har egentligen absolut inte råd, men tack och lov för avbetalning och en snäll sambo.

Detta har jag klickat hem:

image68 image69

image70 image71

image72

Yeah. Ett tunikalinne, ett par 3/4 byxor, en tunika, 2-pack linnen (ett prickigt och ett randigt) och favoriten - en röd och vit prickig underbar sak. :)
Alla bilder från Ellos.

Två veckor

Ja nu har två veckor av mitt liv som Värmlandslärling gått. Bara 20 veckor kvar då, hihi.
De två anställda har varit ledig mest hela veckan så det har varit jag och chefen på jobbet. Det är ju den "lugna veckan" nu. Det är 1½ vecka kvar tills annonstidningen kommer ut härnäst och de redan förbokade annonserna gjordes klart i början av veckan. Så jag tillbringar min tid mest till att leka runt i Illustrator och InDesign för att lära mig så mycket det går. Leker man så lär man, det är mitt motto. Särskilt när det gäller datorprogram.
Igår så bjöd också chefen mig på lunch, lyx. Det är inte alltid man blir bjuden på mat.
Jag måste säga att jag trivs som fisken i vattnet och jag har inte varit så här pigg på en lång tid. Nu känner jag mig nyttig, även om jag är arbetslös så sysslar jag med något jag är intresserad av och som kommer så småningom leda till jobb....och en alldeles egen införtjänad inkomst. Härligt!

Kitsch Kitchen

Kitsch Kitchen är en kedja i Nederländerna som jag upptäckten genom bloggen Yvestown som har ett helt fantastiskt hem. Eftersom jag gillar lantlig, färger och en aningen kitsch så är hon en inspiration. Jag själv har inte vågat gå ut i svängarna som hon, men det är helt klart inspirerande att kika runt hos henne.
Kitsch Kitchen som egentligen inlägget handlar om, är som sagt en kedja i Nederländerna där det finns verkligen kitschiga saker med blommor, ränder, prickar, annat mönster och all världens färger i en salig blandning. Helt klart roligt att se.

image59 
Dessa papperstallrikar piggar upp vilken picnic som helst.

image60
Vitt spetsparaply. Passar perfekt att dekorera med inomhus, eller kanske på balkongen?

image61
Riktigt vackra skålar.

image62
Helt klart en kitschigt, snygg och roligt tallrikshylla.



Mönsterroller för målning. Helt perfekt. Vet att det finns även här i Sverige. Men det var så passande att dessa fanns eftersom jag funderar på att rolla mönster på köksluckorna i den "nya" lägenheten när vi ändå är i gång och målar. Passar särskilt för att pigga upp köket eftersom vi kommer ha helt enfärgade väggar.

Alla bilder från Kitsch Kitchen.

En vecka som Värmlandslärling

Fredagen den 13 April blev det bestämt att jag skulle börja som Värmlandslärling på ett litet företag som ger ut ett annonsblad, eller rättare sagt en annonstidning.
I måndags började jag med att vara med på den obligatoriska kursdelen som är uppdelad på 15 ggr. Denna gång var det om "Gruppsamverkan" och föreläsaren tog upp saker som 'Varför är kunden kund?', konflikthantering m.m. Nervös som jag var blev jag förvånad över att vi endast var 4 stycken som dök upp, varav 3 var helt nya. Jag var såklart den enda som inte ens hunnit vara ute som lärling utan fick börja direkt med kursen. Lyckades tigga till mig skjuts både dit och hem, vilket var tur eftersom bussarna gick heltokigt.
På tisdagen började jag på min första dag på företaget. Mycket spännande och nervöst. Tack och lov att de är så goa där! :)
Så under veckan har jag i alla fall fått komponera ihop en annons, annars har jag mest fått observera. Lära mig att sitta vid en Mac istället för PC och så har jag knåpat ihop lite fantasiannonser för att lära mig mer av InDesign. Är ju mest van med Photoshop. Fredagen var dagen då tidningen skulle monteras ihop och annonsstoppet var redan kl. 12. Men det vet man ju hur det är, några eftersläntrare finns alltid. Men tack vare att vi började sätta ihop tidningen redan på förmiddagen med de annonser som redan var korrade och klara så vart tidningen klart 3 min i 6. Glada blev vi flickor eftersom det är ovanligt tidigt.
Nu till veckan så är det "den lugna veckan", dvs. det är två veckor kvar till nästa tidning ska ut. Finns inte så mycket att göra med den förutom de förbokade annonserna och de få manus som kommer tidigt. Så i stället ägnar vi oss åt att ta hand om andra grafiska arbeten som visitkort, broshyrer, affischer och liknande. Tid åt att pusta ut.


Tisdagstema - v.16

"Veckans tema är då alltså djur."

Först tänkte jag ta ett kort på min vovve Frisko. Men eftersom han fick vara med när Tisdagstemat var 'Avlång' så valde jag istället min mors råtta Barbro som tycker om mina växter, mycket!

(Tänk att jag kom ihåg Tisdagstemat denna gång - det var ett tag sen).

image58

Vill du vara med på Tisdagstema du med så gå in på:

tisdagstema


Hanna Werning

Många har nog hört talas om Hanna Werning som både samarbetar med bl.a. Boråstapeter och Rörstrand.
Hos Boråstapeter har hon skapat den mycket populära tapetserien Hanna, och en av tapeterna i den serien har även hamnat som tryck på porslin hos Rörstrand som finns att köpa hos bl.a designonline.se.

Jag upptäckte genom senaste numret av Allt i hemmet (05 - 2007) att det finns möjlighet att köpa Hanna tapeterna tryckta på presentpapper i storleken 50x70 cm. Helt perfekt att rama in och kostar endast 15 DDK. Finns att köpa på Dyb.

image56   image57

Presentpapper, design av Hanna Werning. Klippspringare och Turtletour.
Bilder från
Dyb.

Fredag den 13:e

Ja det var ju fredagen den 13:e idag, eller rättare sagt igår nu när vi har passerat tolvstrecket.
Otursdagen enligt skrönor förvandlades till en turdag för min del.

Inte bara fick jag njuta av vackert väder. Jag avslutade även en gymnasiekurs (Praktisk marknadsföring A) och lyckades skrapa ihop ett VG. Under förmiddgen var jag på en intervju för eventuellt Värmlandslärling på ett litet företag som ger ut en broschyr med annonser och liknande två gånger i månaden.
Och jag fick det!
Så nu kommer jag påbörja 5 månaders Värmlandslärling som kommer övergå till anställning i september.

Alldeles, alldeles underbart.
Nu kommer jag få jobba kreativt med något som jag är intresserad av.

Rosa favoriter

image52

Rosa Dalahästar från Grannas A Olssons Hemslöjd.
Rosa hängare formad som en ros från Lisbeth Dahl och romantiska förvaringsburkar från Green Gate. Allt finns att köpa hos Syster Lycklig.

image53

Grön och blå ljustakar från Rice finns på Inreda.com, rosa blomsterhängare från Pluto - finns att köpa
 hos Favoritsaker.  Kudde och burkar från Green Gate finns hos Syster Lycklig.

image54
image55

Underbara tapeter och tyger från Nina Campbells kollektion Bovary.
Bilder från The Elephant Room.

Nyheter från IKEA

Jag brukar dyka in på IKEA's hemsida då och då eftersom jag inte har möjligheten att åka dit i egen person särskilt ofta. Tyvärr. De hade nu uppdaterat sidan med flera nyheter som faller mig i smaken och det värker till i plånboken när jag tänker på allt jag skulle vilja köpa.
Varning för många bilder i detta inlägg. Photoshop har inte hunnit installerats här hemma så jag kan inte göra något fiffigt kollage denna gång.

image44

SKRUVSTA

image45

ALVINE FLORA

image46

ALVINE SKÖN

image47

HEMNES spegelbyrå

image48

IKEA STOCKHOLM

image49

LIATORP

image50

MARKÖR - ingen nyhet i butiken, men på webben. Äger själv denna pärla.

image51

MINNEN

Samtliga bilder från IKEA

Inredningsfabriken

Jag hittade nyligen en ny sida (för mig) som heter Inredningsfabriken som säljer diverse möbler och lampor. I det stora hela så tilltalade inte deras sortiment mig särskilt mycket. För tråkigt nymodernt, och inte särskilt billigt.
Men det var två saker som jag fastnade för.

image42 

Denna skobänk i lantligdesign. Den heter ANTON SKOBÄNK och kostar 1 445 kronor.




image43

Och dessa lampor tyckte jag var alldeles ljuvliga, särskilt den gröna.
Namnet är LILY TAK och finns till fyndpriset 140 kronor.

Båda bilderna kommer från Inredningsfabriken.


Grönt är skönt

Tänk vilken underbar färg grönt är egentligen. Om du vill inreda färgstarkt, harmoniskt eller pastelligt. Många valmöjligheter i den gröna världen. Här är några godbitar från Åhléns (tyger) och Lagerhaus (bäddset och vas).

image41

RSS 2.0