Chokladbrownies med färskost och hallon
Tycker du, som jag, om choklad? Då kommer du tycka om dessa. Jag själv har provat baka dem en gång och säger MUMMA!

Ät som dem är eller servera som efterrätt med vispad grädde till.
Enligt mig blir de mycket godare ”dagen efter”.
Chokladbrownies med färskost och hallon
Ingredienser:
Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2. Smält choklad + smör i vattenbad eller i mikron. Kör du i mikron så rör om ofta så det inte bränns. Jag smälte faktiskt det direkt i kastrullen, först smör och sedan små bitar av chokladen, vispa vispa!
3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.
4. Vispa ihop färskostkrämen (färskost, strösocker, ägg och vetemjöl).
5. Häll först chokladsmeten i formen, klicka sedan ut färskostkrämen jämnt över formen. Dra med en gaffel eller kniv försiktigt runt i smeten så det blir ett mönster. Tryck sedan försiktigt ner hallonen över hela ytan.
6. Grädda 20 minuter i 175 grader. (Den fortsätter stelna efter ugnen).


Ät som dem är eller servera som efterrätt med vispad grädde till.
Enligt mig blir de mycket godare ”dagen efter”.
Chokladbrownies med färskost och hallon
Ingredienser:
Chokladsmet:
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl strösocker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Färskostkräm:
200 g färskost/cream cheese (ex. Philadelphia)
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Dekorering:
ca 2 dl hallon (frysta går bra, behöver ej tinas)
200 g färskost/cream cheese (ex. Philadelphia)
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Dekorering:
ca 2 dl hallon (frysta går bra, behöver ej tinas)
Gör så här:
1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm eller klä in den med bakplåtspapper.
1. Smörj och mjöla en ungsform 20×30 cm eller klä in den med bakplåtspapper.
2. Smält choklad + smör i vattenbad eller i mikron. Kör du i mikron så rör om ofta så det inte bränns. Jag smälte faktiskt det direkt i kastrullen, först smör och sedan små bitar av chokladen, vispa vispa!
3. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör ner chokladen och tillsätt mjöl och vaniljsockret.
4. Vispa ihop färskostkrämen (färskost, strösocker, ägg och vetemjöl).
5. Häll först chokladsmeten i formen, klicka sedan ut färskostkrämen jämnt över formen. Dra med en gaffel eller kniv försiktigt runt i smeten så det blir ett mönster. Tryck sedan försiktigt ner hallonen över hela ytan.
6. Grädda 20 minuter i 175 grader. (Den fortsätter stelna efter ugnen).
Låt kakan kallna och skär sedan lagom stora bitar.
Tips! Dubbelsats fungerar till "vanlig" plåt. Kakan går även att frysa ned.
Tips! Dubbelsats fungerar till "vanlig" plåt. Kakan går även att frysa ned.
Kommentarer
Trackback