Varm Apelsinsås

Apelsinsås:

2 schalottenlökar
rivet skal av 1/2 apelsin
3/4 dl pressad apelsinsaft
1 dl torrt vitt vin
2 dl hönsbuljong
1 tsk riven ingefära
ca 1 msk Maizena för ljusa såser
1-2 msk smör
salt, peppar

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i lite matfett. Tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, vin, buljong och ingefära. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter.
Sila såsen och häll tillbaka den i kastrullen. Låt såsen på nytt koka upp och red av den med Maizena. Såsen ska vara lite simmig. Smaka av och vispa ner smöret så att såsen blir blank. Smaka av med salt och peppar.
Receptet hittade jag på Hemmets Journals hemsida.

Denna sås brukar jag använda som GRUND Själv har jag använt vanlig gullök, torkad ingefära och har aldrig silat av den. Skulle tro att det även går att slänga i lite grädde eller creme fraiche om man vill ha en mer krämig sås. Gott till kyckling med ugnstekt potatis, ris eller pasta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0